Brems ikke op for alle dyr, lyder beskeden fra Nordsjællands Politi. Det er farligt, og handlingen kan udsætte både dig selv og dine medtrafikanter for fare.

Brems ikke op for alle dyr, lyder beskeden fra Nordsjællands Politi. Det er farligt, og handlingen kan udsætte både dig selv og dine medtrafikanter for fare.

Nordsjællands Politi:

“Du skal ikke bremse for alle dyr”

Et Facebook-opslag fra Nordsjællands Politi vækker i øjeblikket livlig debat

Af
Anne Dahl Kristensen

“Vi modtager i disse dage adskillige anmeldelser om farlige situationer i trafikken, hvor gåse-forældre og deres gæslinger krydser stærkt trafikerede veje. Gæssene har af gode grunde ikke styr på røde og grønne trafiklys samt fodgængerovergange, og det skaber nogle uhensigtsmæssige situationer i trafikken med pludselige opbremsninger og sågar mennesker, der løber rundt med biler susende om ørerne med 110 km/t i forsøget på at genne gæssene på rette spor.”

Sådan indleder Nordsjællands Politi et Facebook-opslag, hvori de opfordrer bilisterne til at være opmærksom i trafikken og undgå at lave hårde opbremsninger, når dyrene passerer vejen.

“Katastrofeopbremsninger og undvigemanøvrer på motorvejen i myldretiden på grund af en fugl på vejbanen er sjældent en god idé, og nogle gange er du desværre nødt til at tænke på dig selv og dine medtrafikanter, før du klodser bremserne. Det betyder naturligvis ikke, at du nærmest skal bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over, hvis den har forvildet sig ud på vejbanen, men du skal være meget opmærksom på trafikken omkring dig, inden du undviger eller katastrofeopbremser. Nogle gange er den mest sikre løsning for dig og dine medtrafikanter desværre at fortsætte med at køre ligeud med 110 km/t, selvom for eksempel en fugl står i vejen,” lyder det videre i opslaget.

Budskabet har vakt stor debat blandt læsere, der livligt diskuterer hvorvidt et dyreliv er mindre værd end et menneskeliv. Samtidig påpeger flere, at de ved deres køreprøve har fået overleveret budskabet om, at man ikke skal bremse for dyr, der er mindre end eksempelvis en labrador.

Sådan gør du

Nordsjællands Politi oplyser også i deres opslag, at hvis man ser gæs eller andre dyr løbe uskadte rundt på trafikerede veje, kan man anmelde det til politiet på telefon 114, hvorefter de tager kontakt til Vejdirektoratet. Er dyret allerede kommet til skade, skal man i stedet henvende sig til Dyrenes Vagtcentral på 1812.

“Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed,” afslutter Nordsjællands Politi deres besked med.

Publiceret 11 May 2018 00:00

SENESTE TV