Nordsjællands Politi advarer mod mange tricktyve, der går ind i private hjem, imens familien er hjemme. Modelfoto: Mostphotos

Nordsjællands Politi advarer mod mange tricktyve, der går ind i private hjem, imens familien er hjemme. Modelfoto: Mostphotos

Politiet advarer om listetyve i sommervarmen

De seneste døgn har Nordsjællands Politi modtaget flere anmeldelser om listetyve

PAS PÅ De høje temperaturer indbyder til, at man med hjælp fra åbne døre og vinduer får luftet godt og grundigt ud i hjemmet, så man ikke får hedeslag.

De mange åbne døre og vinduer risikerer dog at lokke listetyve til at snige sig ind i folks boliger og stjæle - selvom der er nogen hjemme. Derfor opfordrer Nordsjællands Politi borgerne til at låse døre og sikre vinduer, uanset om de er hjemme eller ej.

Hos Nordsjællands Politi har de det seneste døgn således modtaget flere anmeldelser om listetyve, der har sneget sig ind i folks boliger, selvom nogen har været hjemme, og hvis det varme sommervejr fortsætter, er det formentlig ikke sidste gang denne sommer, der indløber anmeldelser om, at en listetyv har været på spil.

"Det er meget uforskammet at liste ind i et andet menneskes bolig for at stjæle, og det gør det ikke bedre, at der endda er nogen hjemme. Forhåbentlig kan vi med denne advarsel medvirke til, at færre bliver udsat for det," fortæller politiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Hurtige listetyve

Listetyvene er sjældent længe om deres forehavende, hvilket en anmeldelse fra torsdag vidner om.

Her var en mand i bad midt på dagen, og da han kom ud igen, havde en listetyv stjålet er par computere og en telefon fra mandens hjem.

Derfor gælder rådene om at sikre døre og vinduer også, selv hvis man blot har et kort ærinde, hvor man ikke kan holde øje med sin bolig. Skulle man i øvrigt opdage en listetyv, skal man omgående kontakte politiet.

"Hvis man overrasker en listetyv, vil listetyven som oftest stikke af med det samme, men det er naturligvis stadig meget ubehageligt at have haft en uindbudt gæst i sit hjem. Jeg opfordrer derfor på det kraftigste til, at man kontakter politiet, også selvom listetyven stikker af uden tyvekoster, så vi kan undersøge hændelsen," slutter Carsten Spliid.

Publiceret 19 July 2018 09:51