Flere borgere vender hjem til boliger, der har været udsat for indbrud i løbet af ferien. Samtidig er der også flere tilfælde af listetyve, der bryder ind, mens familien er hjemme. Modelfoto: Mostphotos

Flere borgere vender hjem til boliger, der har været udsat for indbrud i løbet af ferien. Samtidig er der også flere tilfælde af listetyve, der bryder ind, mens familien er hjemme. Modelfoto: Mostphotos

Nu vender folk hjem fra ferie: Flere anmeldelser om indbrud

For nogle borgere er gensynet med den vante bolig en ærgerlig affære

Af
Anne Dahl Kristensen

Mange vender i denne tid hjem fra sydens sol i takt med, at feriedagene rinder ud. Men for flere bliver gensynet med familiens bolig en ærgerlig affære, da nogle desværre oplever at vende hjem til en bolig, der har været udsat for indbrud.

På mandagens døgnrapport hos Nordsjællands Politi optræder der flere tilfælde af indbrud, hvor folk været ude at rejse.

Det gælder eksempelvis på Trørødgårdsvej i Trørød, hvor der er sket indbrud i en villa i perioden mellem lørdag 7. juli og fredag 20. juli. Et vindue ind til soveværelset er brudt op, og fra boligen er der stjålet manchetknapper i guld, diamantøreringe samt et stort og et lille ridderkors.

Ligeledes er det gået ud over en villa på Vingen i Hørsholm i Rudersdal Kommune i perioden fra lørdag 14. juli til lørdag 21. juli. Her er der opbrudt et vindue i boligen, og der var ved anmeldelsen endnu ikke skabt fuldt overblik over, hvad der eventuelt er stjålet. Men i hvert fald er tyven sluppet af sted med guldøreringe, computer, en musikmixer og en pladespiller.

Og i perioden fra tirsdag 17. juli til lørdag 21. juli er tyve brudt ind i en villa på Mothsvej i Søllerød. Her er der brudt et kældervindue op, og fra boligen er der stjålet smykker og armbåndsure. Heller ikke her er der endnu skabt fuldt overblik over eventuelle flere manglende værdier.

Pas på listetyvene

I sidste uge sendte Nordsjællands Politi en advarsel ud til borgerne, der gik på, at man skal være opmærksomme på listetyvene, der bryder ind, selvom folk er hjemme i deres bolig. Og den advarsel gælder stadig, for i løbet af weekenden har listetyvene igen været på spil.

På Kajerødvej i Birkerød er en tyv således brudt ind i en villa i tidsrummet mellem torsdag kl. 23.55 og fredag kl. 8.30. En havedør er brudt op, mens familien lå og sov. Og det er lykkedes tyven at stjæle en stor samling sølvtøj og et armbåndsur.

På Rudevang i Holte er en listetyv ligeledes brudt ind i en bolig fredag mellem kl. 3.00-7.30. Også her lå beboerne og sov. Listetyven er kommet ind ved hjælp af en nøgle til huset, som beboerne ikke ved, hvordan tyven har skaffet sig. Og herefter er det lykkedes tyven at stjæle to højttalere til en værdi af 16.000 kr., fire Arne Jacobsen stole i modellen 7´eren i polstret, sort læder, et nøglebundt, bilnøgler og cykelnøgler, to ældre mobiltelefoner, en iphone 5S, en gulvlampe og en dametaske, der indeholdt en gps, solbriller og en sort pung. Alle ting er fjernet, imens familien lå og sov på husets førstesal.

Foruden de allerede nævnte tilfælde har der også været indbrud i boliger på Rundforbivej, Vibeengen i Birkerød og Birkerød Kongevej, ligesom der også er sket indbrud i institutionen Møllevang i Birkerød i løbet af weekenden.

Publiceret 24 July 2018 11:00