Manger biler får i øjeblikket stjålet deres indbyggede navigationsanlæg. Særligt BMW´er er udsat. Arkivfoto

Manger biler får i øjeblikket stjålet deres indbyggede navigationsanlæg. Særligt BMW´er er udsat. Arkivfoto

Navigationsanlæg i høj kurs hos biltyvene

Særligt BMW´er bliver ofte rippet for den indbyggede navigation

Af
Mikkel Brøgger Petersen

I toppen af indbrudstyvenes ønskeliste står der navigationsanlæg fra BMW’er. I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i Nordsjællands Politis døgnrapport onsdag, som beretter om tre tyverier fra biler, hvor navigationsanlæget blev stjålet.

Det første tyveri skete mellem mandag klokken 23 og tirsdag klokken 8 fra en BMW, som holdt parkeret på Henrikshave i Vedbæk. Politiet kunne ikke se, hvordan man havde fået adgang til bilen, men navigationsanlægget var som skrevet snuppet.

Det andet tyveri skete fra en BMW på Gyvelvej i Skodsborg fra mandag klokken 17 til tirsdag klokken 8.15. Ligesom i det første tilfælde kunne man ikke fastslå, hvordan man havde fået adgang til bilen.

Nordsjællands Politi mener, at man kan have brugt en jammer. Når folk låser bilen med fjernbetjening, sørger jammeren for, at bilen ikke låses, selv om det virker sådan.

Om det var tilfældet vides ikke, men fra bilen blev der stjålet navigationsanlæg og rat.

Det sidste tyveri fandt sted på Rosenvej i Trørød. Her kunne politiet heller ikke fastslå, hvordan man var kommet ind, og igen var navigationsanlæg og rat stjålet.

Publiceret 25 July 2018 14:01