Indbrud: Mange borgere i Rudersdal vender hjem til endevendte boliger

Sommerferien er højsæson for indbrudstyve. Nordsjællands Politi har fået mange henvendelser fra indbrudsramte borgere i løbet af weekenden

Af
Signe Steffensen

INDBRUD I disse dage vender mange familier tilbage fra ferien, og desværre kommer en del hjem til et gennemrodet hus. Sommerferien er højsæson for indbrudstyve og Nordsjællands Politi har modtaget mange anmeldelser fra Rudersdal.

Heldigvis er der også nogle, der slipper med skrækken. I weekenden kom en mand på Ellebakken i Birkerød hjem fra ferie. Han ser, at der er nogen, der har stillet et par sko foran terrassedøren, som han ikke kender. Han fjerner dem og går en tur rundt i nabolaget, hvor han finder lignende sko stående ude foran to andre hjem. Dem fjerner han også.

Han frygter,at det er indbrudstyve, der sætter dem for at se, om folk er hjemme. Der var ikke blevet stjålet noget fra mandens hus. Men nok en ekstra grund til at være særligt opmærksom, for der har været mange indbrud.

På Bistrupgårdsvej har der mellem den 22 kl. 14 og onsdag den 25. kl 10 været indbrud i en villa. Et vindue i havedøren er knust med en sten. Tyvene har været rundt i hele huset og forsøgt at flytte og åbne et våbenskab. Det lykkedes dog ikke, men der er stjålet smykker.

Også en anden villa på Bistrupgårdsvej har i samme tidsrum fået knus en havedør. Her er det dog endnu ikke opgjort, hvad der er stjålet.

Og intet er tilsyneladende helligt for indbrudstyvene. I Gl. Holte Kirke har der også været indbrud i weekenden. Et vindue til præstekontoret er knust. Herfra er der stjålet en stationær harddisk og et tastatur.

På Granstuevej i Holte har der søndag mellem kl. 10 og 16. været indbrud. Her er tyvene kommet ind gennem kældervinduet. Der er endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet.

På samme vej har en anden ville fået brudt kældervidnuet op . Her er der stjålet Mac computer, B &O-højtalere og smykker.

På Furesø Park Alle er indbruddet sket i tidsrummet fra lørdag kl. 11 til søndag kl. 15. Et vindue til soveværelset er knust, og der er stjålet smykker.

På Udsigtsbakken opdager man i et stuevindue, der er opbrudt. Alt er gennemrodet, og der er ikke overblik over, hvad der er stjålet.

På Bøgebakken vågner en 35-årig kvinde mandag morgen kl. 7 ved, at der bliver smidt en sten gennem havedøren.

Indbrud i værksted

På Bregnerødvej har der fredag været indbrud i et værksted. En rude er knust ud til baggården og baggården og tyven er kravlet på maven hen over gulvet og fået revet alarmsystemet ned uden,a t det belv aktiveret. Så har de været rundt og taget et acethylen-anlæg (svejseapparat) i håb op at skære et pengeskab op i baglokale til kontoret. Men der er kun kommet brandskader på skabet. Tyvenen har været på stedet i 2,5 time. Der er ikke fuldt overblik over, hvad der er stjålet, men det er blandt andet digitale dækstryksmålere.

Politiet får lørdag en anmeldelse om indbrud på Bøgebakken. En rude ud mod baghaven er aflistet, og anmelder kan se, at tyven har været rundt i stuen, men der er ikke stjålet noget.

På Hestkøb Alle er stuevinduet på bagsiden af huset opbrudt. Tyvene har været rundt i hele huset. Der er flyttet på malerierne, der er taget ned fra væggene. Endnu intet overblik over, hvad der er stjålet.

På Morelgangen i Rudersdal er der knust en rude til et værelse. Her er der stjålet to computere og en Mac book air, Georg Jensen sølvoplukker, parfume, juventustrøje og smykker.

Publiceret 31 July 2018 11:00

SENESTE TV