30-årig tiltalt for økseoverfald i Birkerød: I dag starter retssagen

En 30-årig irakisk mand er tiltalt for i alt syv forhold, når han torsdag skal i retten. Heriblandt det brutale og blodige økseangreb på et tilfældigt kærestepar i Birkerød sidste år

Af
Daniel Sennek og Anne Dahl Kristenen

17. februar 2018 blev en intens menneskejagt indledt i Birkerød. Det skete efter, at en mand umotiveret havde overfaldet et kærestepar med økse på Cirkle K-tanken på Bistrupvej i Birkerød.

Menneskejagten strakte sig over to dage, indtil den mistænkte blev anholdt i Istedgade i København.

Torsdag formiddag skal det unge par fra Nordsjælland igen stå ansigt til ansigt med den mand, der er tiltalt for at have overfaldet dem. Det sker, når den 30-årige mand skal i Retten i Lyngby - tiltalt for umotiveret at have angrebet parret med en økse. I alt er manden tiltalt for syv forhold.

Det skriver B.T.

I PETs søgelys

Overfaldsmanden blev løsladt to uger før overfaldet i februar - og PET havde ham i søgelyset for militant islamisme. Der er dog ikke noget, der tyder på, at den psykisk syge mand havde et politisk motiv med overfaldet.

Det 19-årige par fik under rangrebet adskillige slag på både krop og hoved med øksen, ligesom kvinden fik kraniebrud ved hændelsen.

Dagen efter overfaldet er den 30-årige mand også sigtet for blandt andet ulovlig tvang og tyveri af en bil, som han truede en kvindelig fører til at udlevere med ordene: "Get out or I will kill you".

Den 30-årige er tidligere straffet flere gange. Han blev løsladt fra afsoning af en straf på tre års fængsel for røveri fra Nyborg Statsfængsel 2. februar sidste år.

Der forventes dom i sagen i næste uge.

Publiceret 24 January 2019 09:00