I Uge 9 var Nordsjællands Politi særligt efter uopmærksomme bilister.

I Uge 9 var Nordsjællands Politi særligt efter uopmærksomme bilister. nd3000 - stock.adobe.com

Lad nu mobiltelfonen ligge: Nordsjællands Politi uddelte 342 bøder til uopmærksomme bilister

Uopmærksomhed i trafikken var i sidste uge medvirkende til, at Nordsjællands Politi udstedte 342 bøder, 23 klip samt 5 betingede frakendelser af førerretten, og den helt store synder var mobiltelefonen, som 89 trafikanter glemte at lægge fra sig

I uge 9 var der nationalt fokus på uopmærksomhed i trafikken, og i den forbindelse foretog Nordsjællands Politi 56 målrettede kontroller fordelt på 11 af kredsens kommuner. Der var særligt fokus på brugen af mobiltelefoner under kørsel, som sidestilles med uopmærksomhed, og 89 personer, en enkelt af dem på cykel, kunne ikke lægge mobiltelefonen fra sig og måtte køre fra færdselskontrollerne med en bøde. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

"Vores kontroller viser, at brugen af mobiltelefon under kørsel er et udbredt fænomen, og det betyder, at mange bilister ikke har øjnene på vejen, når de kører bil. Det er bekymrende, fordi der er klare beviser for, at netop uopmærksomhed dræber i trafikken, og man udsætter ikke bare sig selv, men også andre for fare, hvis man kigger væk et øjeblik, fortæller leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi," siger fungerende politikommissær Nick Gall.

Ifølge statistikken er uopmærksomhed årsag til eller en af årsagerne til en tredjedel af de færdselsulykker, som ender med dødelig udgang. Og mobiltelefonen er og bliver den største synder, da det kan være svært at kigge på både skærm, ramme tasterne og kigge på vejen på samme tid.

Seleforseelser blev der også noteret et større antal af, nemlig 72, og selv om selen ikke påvirker førerens opmærksomhed, spiller den alligevel en væsentlig rolle i, om man kommer fra et færdselsuheld med livet i behold. At spænde selen bør være det første, man gør, når man sætter sig ind i bilen, for ifølge Vejdirektoratet var manglende eller utilstrækkelig brug af sele medvirkende årsag til, at 15 procent af færdselsuheldene i 2017 endte med dødelig udgang.

"Det er rigtig ærgerligt, at vi er nødt til at give bøder til så mange mennesker i løbet af en enkelt uge, men jeg håber, at vi med bøderne og en snak med de pågældende bilister har formået at forklare dem, hvad følgerne af deres forseelser kan være. Forhåbentlig betyder det, at de tænker sig om en ekstra gang, når de sætter sig bag rattet igen, og at de passer på sig selv og deres medtrafikanter," slutter Nick Gall.

/sig

Oversigt over lokale forseelser

Lyngby:18 mobil, 20 sele, 1 rødt lys, 118 manøvreforseelser, 2 hastighed (herunder 2 betinget frakendelse), 1 spirituskørsel, 1 overhaling, 1 tæt afstand til forankørende, 1 kørekort ikke erhvervet, 1 kørekort ej hvervet til pågældende kategori, , 1 kørekort ej medbragt, 2 fejl og mangler, 4 p-afgifter, 1 andre færdselslovsovertrædelser, 1 særlov.

Rudersdal:Birkerød og Virum: 6 seler, 8 mobil, 3 hastighed (herunder 3 klip), 1 rødt lys, 20 andre færdselslov, 1 fejl og mangler, 1 tilsidesættelse af regler for overhaling, 1 øvrige.

Furesø:Farum, Værløse og Birkerød: 1 sele, 5 mobil, 1 rødt lys, 1 manøvreforseelse, 1 kørekort ej erhvervet.

Gentofte:Gentofte og Hellerup: 3 mobil, 1 rødt lys.

Publiceret 06 March 2019 11:45