Normalt arbejde brandmændene ikke på hospitalsgangen. Men det var tilfældet i går, hvor brandmændene måtte skære en metalplade fri fra Benjamins finger. Foto: Beredskab Øst

Normalt arbejde brandmændene ikke på hospitalsgangen. Men det var tilfældet i går, hvor brandmændene måtte skære en metalplade fri fra Benjamins finger. Foto: Beredskab Øst

Benjamins finger sad fast i bilens sæde: Brandvæsenet blev tilkaldt og fingeren skåret fri

Tirsdag var 9-årige Benjamin så uheldig at stikke fingeren ind i et hul i en metalplade på førersædet i en bil i Gl. Holte. Det uviklede sig til en længere affære, hvor der måtte brandmænd til, før fingeren kunne komme fri

"Benjamin er dagens sejeste."

Sådan indleder Beredskab Øst et opslag på deres Facebookside. Tirsdagen bød nemlig på en ikke helt almindelig opgave for brandmændene.

Hændelsen tog sin begyndelse ved 15-tiden på Malmbergsvej i Gl. Holte. Her fik 9-årige Benjamin, der selv bor i Gl. Holte, sin finger i klemme i en metalplade på førersædet i en bil. Og pludselig kunne fingeren ikke komme fri igen.

Gode råd var dyre. Men Nordsjællands Brandvæsen blev tilkaldt, og de fik med en vinkelsliber i første omgang skåret sædet i bilen i stykker. Men det efterlod jo stadig den unge dreng med en metalplade rundt om fingeren.

Derfor gik turen herefter videre til akutmodtagelsen hos Herlev og Gentofte hospitaler, og samtidig blev der tilkaldt assistance fra brændmændene i Beredskab Øst. De råder nemlig over et særligt stykke værktøj, som normalt anvendes, når fingerringe og lignende er i klemme.

Brandmændene fra Beredskab Øst fulgte med ind på hospitalsgangen, og i samarbejde med det sundhedsfaglige personale kunne brandmændene med en såkaldt 'dremel-skærer' skære Benjamins finger fri af metalpladen.

"Efter 1,5 times arbejde og fantastisk samarbejde mellem Benjamin, hans familie og sundhedspersonalet samt brandfolkene Jørn, Allan og holdlederen Rasmus kunne fingeren møde friheden og Benjamin få en tur på McDonalds," skriver Beredskab Øst i deres Facebookopslag.

Heri opfordrer de også til at give Benjamin en high-five, da han er en "gæv lille gut", og den opfordring kan vi selvfølgelig kun gentage her fra avisens side. Stærkt gået.

adk

Publiceret 13 March 2019 12:36