’Debat er min form for sport’

Når BIGMUN løber af stablen på Birkerød Gymnasium fra på onsdag mødes over 300 elever fra hele verden for at diskutere verdens problemer. Mød to af dem her.

"Debatter er min form for sport, for det er lidt en dyst på ord og det er fedt at føle, at man har vundet en debat og at få gennemført nogle resolutioner," siger Frederik Bjørnbak, der i år deltager i BIGMUN for tredje gang. Han bruger din deltagelse i BIGMUN og i BG's MUN Society til at styrke både sine engelskkundskaber og dyrke sin interesse for samfundsforhold og politik.
"Det er fedt, at jeg lærer flere politiske ord på engelsk og at debattere på en saglig måde med saglige argumenter som resolutionerne jo kræver. Man lærer meget om FN og om at strukturere en debat og så selvfølgelig om konflikter rundt om i verden og hvad landende mener," fortæller han.
Der er over 100 elever fra Birkerød Gymnasium, der deltager i BIGMUN, enten som delegeret eller som frivillig og i spidsen for det hele står generalsekretær Hannah Fougner. Hun startede selv som delegeret for to år siden og er glad for de mange oplevelser hendes deltagelse har givet hende.
"Det er en god måde at engagere sig i skolen, og der er mange der er engageret i det, så det er også en god måde at måde mennesker på. I år er der mange, der udover deltagerne også har meldt sig som frivillig, så det bringer skolen sammen," siger Hannah Fougner, der sammen med seks andre elever og en gruppe lærere har ansvaret for at arrangere BIGMUN.
"Der er meget ansvar, men jeg har nydt det. Det giver nogle gode oplevelser, og jeg har lært meget om lederskab og kommunikation, og det er fedt at få følelsen af at have udrettet noget,"siger hun.
I år skal Frederik Bjørnbak repræsentere Rusland i Sikkerhedsrådet, og det giver nogle lidt andre muligheder, end han har oplevet de foregående år.
"Jeg har vetoret, så det bliver meget sjovt, men jeg skal også sætte mig ind i nye procedurer, for man har andre muligheder i Sikkerhedsrådet end i de andre komiteer. Det bliver også sjovt at blive udfordret, da de andre deltagere er mere erfarne i Sikkerhedsrådet," siger han.
BG's deltagere på BIGMUN mødes hver anden uge for at diskutere forskellige emner og øve sig til konferencerne på andre gymnasier rundt omkring i Europa for det er et omfattende arbejde at sætte sig ind i verdenspolitiske spørgsmål.
"Man skal vide, hvad landende mener og sætte sig ind i det. Det kræver lidt arbejde at sætte sig ind i, hvorfor der er krig i Syrien og hvordan man kan løse det. Det er jo et svært problem, som man også kan se, at verdenslederne ikke kan løse," siger Hannah Fougner.
 

Publiceret 15 February 2017 15:33

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV