DEBAT:

Politikere vil give sig selv stor lønforhøjelse

Af Mona Madsen, Kommunalbestyrelsesmedlem for Lokallisten

På kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde onsdag 6. december lægges der op til en ændring af honorarene til de politiske udvalgsformænd, som vil give dem omkring 50.000 kroner mere årligt i vederlag.

For et års tid siden besluttede Folketinget, at borgmesterlønnen skulle sættes op med omkring 1/3, fordi kommunaldirektørlønningerne var stukket helt af i sammenligning. Kommunalbestyrelsen i Rudersdal havde sagen på i januar 2017, og her var alle tilsyneladende enige om, at det ikke skulle smitte af på formandshonorarerne - de skulle bibeholdes på det nuværende kroneniveau. Derfor blev det besluttet, at formandshonorarerne ikke længere skulle være 25 % af borgmesterlønnen, men kun 20 %. Det gav så alligevel en pæn årlig stigning på over 10.000 kr. til de stående udvalgs formænd.

Kun 11 måneder efter foreslås det så at sætte procentsatsen op til det gamle niveau igen - med indstilling om at bevilge 600.000 kroner fra kommunekassen til formålet.

Jeg synes ikke, det er i orden. Men jeg er ikke i stand til at deltage på mødet onsdag og må derfor afgive min nej-stemme i offentligheden på forhånd - i håb om, at læserne (hvis I er enige) siger til “deres” politikere, at der er mere vigtige ting at bruge kommunens midler på.

Publiceret 05 December 2017 10:30

SENESTE TV