DEBAT:

Den der LAR sidst får det skidt

Jeppe Vejlby Brogård, næstformand i SF Rudersdal

Rudersdal Avis citerer 2. januar i år kommunen for, at vi skal vænne os til mere overfladevand og blød bund. Årsagen er klimaforandringerne, som har sendt rekordregn i 2017 i kombination med, at kommunen ikke er sin opgave voksen.

Spildevandsplanen og takstfinansierede løsninger til Lokal Afledning af Regnvand, det såkaldte LAR, burde for længst have været gjort til aktive instrumenter i håndteringen af regn. Med dem kunne kommunen allerede være langt i tilpasningen til de nye vejrforhold.

Der findes mange overfladeløsninger, som er billige og effektive. Op til ti gange så meget vand kan nu håndteres for de samme penge, som de løsninger, der hidtil er anvendt. Samtidig kan indsatsen forskønne byer og parker.

Kommunen er en væsentlig aktør for klimatilpasning, så det er uholdbart, at den passivt lader regnen underminere plæner og stier og veje sammen med andre dele af vor infrastruktur.

Vi mærker det allerede, når vi går tur i vores grønne områder, at stier og grønne arealer giver efter. Alle disse anlæg koster penge at reparere på, når skaden er sket. Såvel grundejeren som kommunekassen rammes både af øgede udgifter og nedslidning af de gode kvaliteter.

Vi risikerer at Rudersdal skrider fra bo-kommune til vådområde. Derfor er det på tide, at de ansvarlige endelig sætter sig på førersædet og kommer ind i klimakampen.

Publiceret 04 January 2018 13:37

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV