Debat:

Dansk Folkeparti vil ikke at belønne kassedamen

Af Elisabeth Ildal, kommunalbestyrelsesmedlem i Ruderdal Kommune, Liberal Alliance

Jeg er lige så ærgerlig som alle andre LA-vælgere over det meget tumultariske forløb, Liberal Alliance har været igennem i forbindelse med finansloven og skatteforhandlinger. Det har ikke været kønt.

Derfor er jeg også glad for, at politisk leder Anders Samuelsen har været ude og beklage forløbet. Det har jeg stor respekt for.

Jeg er også ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at give helt almindelige danske lønmodtagere som kassedamen, fabriksarbejderen og pædagogen en skattelettelse, som virkelig kan mærkes.

Men uanset om processen havde været grebet anderledes an, så må det stå klart for enhver, at Dansk Folkeparti simpelthen ikke ønsker at lade danskerne beholde lidt flere af deres egne hårdt tjente penge. Det er dybt skuffende, for det burde være muligt for et borgerligt flertal. Særligt i en tid, hvor der er næsten 40 milliarder kroner i råderum.

Men på trods af at Dansk Folkeparti vælger at stille så urealistiske krav om udlændingestramninger, at en større skaffereform må opgives, så er det vigtigt at holde øjnene på bolden.

For Liberal Alliance har leveret resultater. Og vi har lettet skatten.

I det seneste år har vi fået skattelettelser i finansloven, registreringsafgiften på biler er blevet sat ned for tredje år i træk, vi har sikret erhvervslivet afgiftslettelser for milliarder, fjernet skatten på arbejdsgiverbetalt telefon og gjort det billigere at køre over Storebælt.

Derudover har Liberal Alliance afskaffet blasfemiparagraffen, vi har sikret større frihed i folkeskolen og indført et socialt frikort, såsocialt udsatte nemmere kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet.

Det er alt sammen resultater, som trækker Danmark i den rigtige retning. Det sker slet ikke med den hastighed, som vi ønsker. Men det viser, at det klart er det rigtige at være i regering. Derfor har vi Liberal Alliance i Rudersdal selvfølgelig fuld tillid til både Anders Samuelsen og den øvrige ledelse i Liberal Alliance.

Når der er stormvejr, må vi rykke tættere sammen!

Og skal vi så komme i gang med at diskutere politik igen?

Publiceret 12 January 2018 07:45

SENESTE TV