Udenlandske håndværkere tilbyder igen deres arbejdskraft

Hvert år melder politiet om omstrejfende håndværkere, der tilbyder deres arbejdskraft i diverse villakvarterer, og nu er de her igen

Af
Anne Dahl Kristensen

Bliver du tilbudt hjælp med udbedring af taget eller andre praktiske gøremål, kan der være rigtig god grund til at afslå tilbuddet.

I øjeblikket melder Nordsjællands Politi igen om flere udenlandske håndværkere, der kører rundt i villakvarterer og tilbyder deres hjælp.

Eksempelvis blev en 57-årig kvinde mandag mellem kl. 16-17 opsøgt på sin bopæl på Ellesvinget i Trørød af en skotsktalende mand. Han tilbød at reparere taget på kvindens hus for 8.000 kr.

Kvinden tog ifølge Nordsjællands Politi imod tilbuddet og betalte de 8.000 kr. i kontanter, som manden krævede.

Men selve reparationen af taget var mildest talt ikke udført særlig godt, oplyser politiet.

Manden var i selskab med to øvrige mænd, og de kørte i en Hvid Ford Transit varevogn, der var indregistreret i England.

Hold øje

Det er ikke forbudt at udføre arbejdet, men ifølge politiet er det en overtrædelse af Forbrugerbeskyttelsesloven at tilbyde sin arbejdskraft på den pågældende måde.

"Nordsjællands Politi har tidligere år set lignende tilfælde, hvor borgere, der har benyttet sig af tilbuddene, har været MEGET utilfredse med det udførte arbejde. Derfor advarer vi om at tage imod tilbuddene. Der er tale om en overtrædelse af forbrugerbeskyttelsesloven, når man faldbyder sit arbejde på den måde," skriver Nordsjællands Politi på deres hjemmeside. 

Derfor kunne politiet også anholde tre personer i Hvidegårdsparken i Lyngby tirsdag formiddag kl. 10.30, som ligeledes havde præsenteret sig som “construction-workers” og tilbudt folk at udføre tagarbejde og omdelt flyers i området.

Ifølge Nordsjællands Politi var der i dette tilfælde tale om tre irske mænd, der kørte rundt i en hvid Ford Transit med irske nummerplader.

De tre mænd, der er i alderen 24, 18 og 16 år, blev alle anholdt og sigtet for netop overtrædelse af Forbrugerbeskyttelsesloven. De kan formentlig se frem til en bøde.

Nordsjællands Politi opfordrer folk til at kontakte dem, hvis de bliver udsat for lignende tilfælde og ellers afslå tilbuddene.

Publiceret 31 January 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV