Tysk ensemble optræder på Mantzius

Der er fart på koncerterne i Birkerød Kammermusikforening i denne tid

6. februar byder Birkerød Kammermusikforening på en ny koncert med det tyske ensemble 4.1. Navnet, der lyder lidt som noget software, skyldes, at gruppen består af fire blæsere og et klaver. De vil spille tre stykker fra hver sit århundrede.

Mere konkret bliver det tale om et stykke af Ludwig v. Beethoven, komponeret i 1797, mens han endnu var kendt som en ung klaverløve. Der bydes også på værker af den israelsk fødte komponist, Avner Dorman, som bor i USA. Det er et stykke skrevet til en festival i 2007, Jerusalem mix, der opføres. Avner Dorman er moderne, men ikke svær at lytte til, der er elementer af jazz og klezmer, og der er chance for at høre et klaver spillet på en utraditionel måde.

Den tredje komponist hedder Herzogenberg. Han var tysker, og skrev sin kvintet for klaver og fire blæsere i 1888, i tiden hvor Johannes Brahms var det store navn i tysk musik.

I pausen bydes som vanligt på en lille forfriskning. Og inden koncerten er der mulighed for at komme i stemning ved at spise koncertmiddag i Restaurant Mantzius.

Billetter kan købes ved døren. Men kom i god tid, da der ikke er reserverede pladser.

Læs mere på Birkerød Kammermusikforenings hjemmeside: Birkam.dk for nærmere detaljer.

adk

Publiceret 02 February 2018 14:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV