Uafgjort i Davis Cup inden søndages afgørelse

Frederik Løchte Nielsen benyttede sig af sin enorme Davis Cup-erfaring og bragte i første omgang Danmark foran mod Irland

Der står 1-1 i Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Irland efter første dag med tennis i Birkerød Idrætscenter. I morgen spilles de tre sidste kampe, der afgør sejren i førsterunde opgøret i Europa/Afrika Gruppe II, der er det tredjehøjeste niveau i landskampstennis. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

I dagens første kamp mødte Danmarks bedste herrespiller, Frederik Løchte Nielsen, verdensranglistens nummer 895 Simon Carr, der fik sin debut i Davis Cup-sammenhæng.

Tidligt i første sæt var Frederik Løchte Nielsen nede 0/40 i egen serv. Men han fik reddet stormen af og brød efterfølgende irerens serv. Sættets sidste parti blev servet sikkert hjem, således at danskeren kunne sætte sig ved sidebytte og stillingen 6/3.

Erfaren sejr

I andet sæt var Frederik Løchte Nielsen i førersædet og tilspillede sig en matchbold ved 5/4 i egen serv. Men Simon Carr udviste stor kampgejst og udlignede til 5/5. Sættet skulle afgøres i en tiebreak. Her satte Frederik Løchte Nielsen ind med en ren vinder servereturen på første bold. Der fra havde han styr på sagerne og vandt tiebreaken med 7/2.

”Jeg fandt mere ro, da jeg vandt første sæt. Det var en erfaren sejr, vil jeg sige. Jeg kommer aldrig rigtigt i flow, men det forventede jeg heller ikke, så det slog mig ikke ud af kurs. Det var en god sejr for mig. Jeg var glad for, hvordan det gik, specielt fordi jeg aldrig helt fandt mit flow i spillet,” siger Frederik Løchte Nielsen, der i dag tangerede rekorden for flest Davis Cup-opgør for Danmark med 40 styks.

Irsk revanche

Irlands bedste mand Peter Bothwell fik revanche i dagens anden kamp mod Søren Hess-Olesen.

Søren Hess-Olesen bragte sig på 5/3 i første sæt. Men Peter Bothwell brød straks tilbage. I Sørens næste serveparti ved 5/5 havde Bothwell flere breakbolde, men den danske andenmand holdt hovedet koldt og hev partiet hjem. Dernæst brød han serv og vinder andet sæt 7/5

I andet sæt står der Peter Bothwell på det hele. Han bryder Søren Hess-Olesen tre gange og vinder 6/1. Tredje sæt bliver mere tæt, men stadig med Peter Bothwell i den mest spilstyrende rolle. Afgørelsen faldt, da ireren brød serv til 3/5 og efterfølgende servede kampen hjem.

Søndag lægges der for med en double, hvor den rutinerede konstellation med Frederik Løhcte Nielsen og Thomas Kromann skal møde Peter Bothwell og Simon Carr. Efterfølgende har Løchte Nielsen og Bothwell kun en halv time til at gøre sig klar til deres singleopgør. Hvis det bliver nødvendigt, møder Søren Hess-Olesen Irlands nummer to Simon Carr i en altafgørende femtekamp.

adk

Publiceret 03 February 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV