Mette bock åbnede centret officielt. Elisabeth Ildal, i baggrunden, lyttede til ministerens tale.

Mette bock åbnede centret officielt. Elisabeth Ildal, i baggrunden, lyttede til ministerens tale.

Elisabeth Ildal har startet et træningscenter for Parkinson-patienter:

Centret blev indviet i med ministerbesøg

Elisabeth Ildal har sat sig for at gøre noget ved sin egen og andre parkinson-patienters velvære. Hun står bag et træningscenter

Af
Thomas Schiermacher

Elisabeth Ildal tog en modig beslutning, da hun for snart 1½ år siden meldte ud, at hun var ramt af Parkinsom.

Siden da har den lokale Liberal Alliance-politikker viet en stor del af sit virke til at forbedre forholdene og vilkårene for Parkinson-ramte. Og fredag kulminerede den indsats foreløbigt med åbningen af et træningscenter for netop Parkinsonpatienter.

“Jeg har gennem det seneste år bakset med www.cure4parkinson.com, hvorigennem jeg har etableret et træningscenter for Parkinsonramte. Det unikke er, at det er Parkinsonramte, der træner Parkinsonramte og centret er oprettet uden offentlig støtte. Vi træner, vi spiser sammen, vi inviterer til foredrag og meget mere,” skriver Elisabeth Ildal i mailen til Rudersdal Avis.

Centret er blevet til virkelighed gennem samarbejde med seks unge ingeniørstuderende fra Aalborg tekniske Universitet. Det er holdt mange møder og de studerendes projekt og samarbejdet med Ildal i cure4parkinson har udviklet hjælpemidler til Centret. Disse hjælpemidler præsenteret, da træningscentret blev åbnet af Kultur - & Kirkeminister Mette Bock (LA), der klippede snoren fredag ved eb stor festlighed på adressen Ellekær 6 i Herlev.

Til stede var også borgmester Jens Ive og den konservative kollega Christoffer Buster Reinhardt, samt en lang række venner og samarbejdspartnere.

Publiceret 05 February 2018 10:00

SENESTE TV