Ny butik skal hjælpe udfordrede

Et nyt tiltag skal få udfordrede unge med at komme videre med meningsfulde aktiviteter. De skal selv drive virksomhed

Af
Thomas Schiermacher

”Det er en god nyhed og jeg håber udvalget er med på den, når vi skal drøfte det på mødet onsdag,” siger formand for Erhvervsudvalget Randi Mondorf (V) om 'Projekt Svanerne'. Projektet er et nyt tiltag, der skal give især udfordrede unge, der er det man kalder 'aktivitetsparate' en berigende dagligdag og en mulighed for at tilegne sig kundskaber, der kan bringe dem tættere på arbejdsmarkedet.

At være aktivitetsparat betyder, at man ikke er helt klar til at tage et job. De aktivitetsparate er eksempelvis kontanthjælpsmodtagere med sociale problemer eller mennesker der modtager sygedagpenge.

Liv i hovedgaden

Projektet er helt nyt og bygget op omkring drift af en mindre forretning med tilhørende webshop, der forventes at åbne i marts på Birkerød Hovedgade. Forretningen etableres af Bæredygtig Forandring, der også er projektleder. I forretningen vil der blive forhandlet brugskunst og varer som er produceret på Værkstederne ved Rude Skov. Det drejer sig bl.a. om trævarer, filtposer, smykker og stearinlys. Overskuddet fra driften af forretningen går ubeskåret tilbage til Værkstederne ved Rude Skov. Det skriver rudersdal Kommune i dagsordenen for onsdagens møde.

Forretningen vil blive af de førnævnte 'aktivitetsparate ledige' og meningen er at deltagerne opnår en række kompetencer ved at være med til at drive virksomheden. De kompetencer er mangefaceterede og det drejer sig om bl.a. kundehåndtering og -service, regnskab og bogføring, præsentation af forretningen, rengøring og mødestabilitet.

Foruden de faglige kompetencer får deltagerne styrket deres personlige kompetencer og færdigheder gennem en række aktiviteter i forløbet, bl.a. mindfulness, kommunikation, konflikthåndtering og neurologisk træning. Deltagerne har tilknyttet en mentor eller en støttekontaktperson fra projektet, som vil være til stede i forretningen. De enkelte forløb er tilrettelagt til at vare i op til 13 uger.

Randi Mondorf kan ikke fortælle, hvilken butik i Birkerød, der er tale om.

null

Publiceret 08 February 2018 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV