Olieudslip skaber gener i Birkerød

Beboere i Birkerød er kraftigt generet af dampene fra et olieudslip i kloakken

Af
Anne Dahl Kristensen

Er du borger i Birkerød omkring Pilegårdsparken og Carinaparken, og synes du, at der lugter mærkeligt på dit badeværelse? Så er der en god forklaring på dette.

Spildevandsselskabet Novafos og Rudersdal Kommune oplyser på deres hjemmesider, at man arbejder intensivt på at få lokaliseret kilden til det olieudslip, som siden søndag har generet borgerne i området omkring Pilegårdsparken og Carinaparken i Birkerød.

Ifølge Rudersdal Kommunes hjemmeside er det dampe fra olien, der stiger op i de pågældende boliger i området og medfører lugtgener og ubehag.

Personalet hos Miljø- og Teknik i Rudersal Kommune er i fuld gang med at lokalisere kilden til udslippet, men det er trods gentagne forsøg endnu ikke lykkes.

“Vi har en formodning om, at udslippet måske kommer fra området omkring Blokken i Birkerød. Men vi ved det ikke endnu. Vi mangler stadig at få svar på nogle prøver fra olien, som kan give os et bedre svar på, hvad det er for en olie, der er tale om,” siger Maria Nielsen, der er miljøchef i Rudersdal Kommune.

Søg læge ved ubehag

Prøvesvarene skulle gerne komme senere i dag. Og indtil kilden er fundet, kan man følge med i udviklingen på Rudersdal Kommunes hjemmeside. Her er der også flere gode råd til praktiske foranstaltninger. Her fremgår det blandt andet:

“Kemisk Beredskab har gennemført målinger i området og har fundet værdier på mellem 20 og 250 ppm oliekomponenter. Ved kraftig lugtgener anbefaler vi, at man ikke opholder sig i de berørte rum. Embedslægen oplyser, at der ikke er nogen praksis på området og han har derfor ikke mulighed for at vejlede i den konkrete situation. Embedslægen anbefaler derfor, at man søger egen læge, hvis man bliver dårlig.”

Har man mulighed for det, anbefaler kommunen, at man løfter sit kloakdæksel af sin udendørs samlebrønd, så forureningen kan dampe af. Og husk at sætte en trillebør eller andet som afspærring, så ingen falder i hullet.

Læs mere på: www.rudersdal.dk/olieforurening

Publiceret 08 February 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV