Indbrud:

Fælles alarm er løsningen for beboerne på Furesølund

I kvarteret tæt ved Furesøen i Virum har beboerne på en villavej i et par år haft et fælles alarmanlæg. Og der har ikke været indbrud

Af
Lars Schmidt

En hel villavej i Virum har nu i godt to år haft et fælles alarmanlæg, som gør, at beboerne møder op hos hinanden, hvis alarmen går.

Ved indkørslen til villavejen Furesølund bliver man taget imod af et stort skilt med ordlyden 'Næralarm'. Om det er det, der har gjort det, vides ikke. Men på Furesølund har der kun været ét indbrud, siden det fælles alarmanlæg blev sat op for to år siden.

Og det er ikke, fordi indbrudstyvene ikke færdes i området. For det gør de. Nabovejen Furesøvej indtager en lidet flatterende sjetteplads på politiets liste over veje med flest indbrud i kommunen. Her er antallet af anmeldte indbrud steget fra fire i 2016 til ni i 2017.

Men tyvene svinger ikke ind Furesølund. Ikke længere. For det gjorde de, inden alarmanlægget blev sat op, fortæller en af de ramte beboere, Wilfried Goecke:

“Vi har haft to indbrud i de 25 år, vi har boet på vejen. Det seneste var i november 2015, og her løb tyvene blandt andet med en bankboks, vi havde muret ind i væggen. Genboen har haft tre indbrud, inden de valgte at flytte. Tre af husene i krydset ved Furesøvej er nu også kommet med i vores ordning,” fortæller han.

Forskrækker tyvene

Det har kostet hver husstand 3.000 kroner at melde sig til ordningen. For det har man fået en startpakke med en alarmkasse, rumfølere og en nødknap. Herefter koster det rundt regnet 80 kroner at være med hver måned.

“Hensigten er at forskrække tyvene, mens de er i gang. Der kommer ikke vagter ud,” fortæller Wilfried Goecke:

“Responstiden er på under to minutter. Det ved vi, fordi vi har rykket ud på nogle falske alarmer. Folk har blandt andet glemt at slå alarmen fra, når de kom hjem, eller glemt at gøre det, når de skifter batteri. Hurtigt står vi op til syv personer på den adresse, hvorfra alarmen lyder,” siger han:

“Og nødknappen, som vi alle har, giver en ekstra tryghed. Når man trykker på den, kan man ikke slå alarmen fra. Når den går, tager vi også vores hjertestarter med.”

null

Publiceret 08 February 2018 10:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV