Fotoet her er fra Rungsted, og der er i hvert fald ikke noget i vejen med udsigten. Foto: Sofie Mathiassen, Ritzau/Scanpix

Fotoet her er fra Rungsted, og der er i hvert fald ikke noget i vejen med udsigten. Foto: Sofie Mathiassen, Ritzau/Scanpix

Nordsjælland er danmarksmestre i boligudsigt

I to ud af fem salgsannoncer optræder ordet ’udsigt’

Søger man en bolig, hvor der skal være noget kønt at kigge på, så er det godt at være fra Nordsjælland.

For flere af de nordsjællandske kommuner ligger højt til tops, når det opgøres, hvor i landet flest af de udbudte huse har “udsigt” stående i salgsopstillingen.

I to ud af fem mæglerbeskrivelser får “udsigt” sneget sig ind, hvis man kigger på villa eller rækkehus i Helsingør, Fredensborg og Dragør Kommune, mens Hørsholm og Rudersdal følger lige efter med en andel på henholdsvis 37 og 34 procent. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden Boliga.

Det er er da også Region Hovedstaden - der dækker Nordsjælland - som angiveligt har flest udsigtsboliger. 27,1 procent af de udbudte huse og rækkehuse i regionen har ordet med. Det gør regionen til den mest udsigts-havende af alle regioner.

Ingen garager

Men selvom man har noget kønt at se på gennem vinduerne eller fra terrassen, så skal man muligvis også se på sin bil - eller sit rod - hvis man residerer i Nordsjælland.

For Region Hovedstaden har den klart laveste andel af boliger udbudt til salg med ordet “garage”. Det er Allerød Kommune, der er mest “garage-løs” - ordet optræder i blot 7 procent af boligannoncerne i den nordsjællandske kommune.

Heller ikke i Fredensborg Kommune er der megen garage at parkere i. Her optræder ordet kun i annoncerne hos 12 procent af de udbudte huse.

Så mange huse har ordet “udsigt” i boligannoncerne i Nordsjælland:

Allerød Kommune: 18,4 procent 
Gentofte Kommune: 29 procent
Gribskov Kommune: 24,8 procent
Halsnæs Kommune: 30,2 procent
Lyngby-Taarbæk Kommune: 30,3 procent
Hillerød Kommune: 22,8 procent
Hørsholm Kommune: 36,7 procent
Helsingør Kommune: 41,1 procent
Fredensborg Kommune: 40,2 procent
Furesø Kommune: 29 procent
Egedal Kommune: 32,6 procent
Frederikssund Kommune: 21,2 procent
Rudersdal Kommune: 34,2 procent

Publiceret 09 February 2018 14:00

SENESTE TV