DEBAT:

Adgang til Gl. Holtegaard

Af Bodil og Gert Edstrand, Ørbækgårds Allé 249, 2970 Hørsholm

Min kone og jeg boede 50 år i Søllerød og glædede os over arrangementer på Gl. Holtegaard, men nu, hvor bentøjet svigter, må vi afstå fra det. Stedet er ikke særligt handicapvenligt, men vi har et forslag til en løsning.

I de sidste tre år er der i parken blevet opført en ny pavillon hvert år, spændende ting, hvor man har kunnet gå ud og ind og op og ned og fornøje sig så længe man havde lyst indtil pavillonen blev fjernet. I stedet kunne man ønske sig en pavillon, der udover at fornøje, også gavnede, derved at den fungerede som entré til det fine hus og indeholdt indgang (uden trapper), billetsalg, butik og toiletter/garderobe.

På kortet over Gl. Holte i Jens Johansens bog kan ses, at gården har været 3-længet og hvor nordfløjen har ligget, kunne pavillonen være en fin markering, naturligvis friholdt og kun med en diskret forbindelse til huset.

Alternativt kunne en løsning være en kombination med en ny mur, nicheopdelt ligesom den sydlige mur. Begge løsninger skal selvfølgelig respektere de smukke platantræer. Man får samtidig frigjort et udstillingsareal, hvilket må siges at være en gevinst.

Som ved de forrige pavilloner kan den rigtige løsning findes ved en arkitektkonkurrence.

Forslaget er hermed stillet vederlagsfrit til rådighed.

Publiceret 13 February 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV