Sådan bliver det nye ungecenter på Rudegaard indrettet

Kultur- og Fritidsudvalget har med input fra brugerne besluttet, hvordan det nye forenings- og ungehus ved Rudegaard Idrætsanlæg skal indrettes

Det har længe ligget fast, at Holte Ungecenter flytter til den hvide bygning på Rudegaard Idrætsanlæg. Nu ligger det også fast, at det gamle anneks skal rives ned og erstattes af et nyt foreningshus med fællesrum til foreningsaktiviteter. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

Sagen har netop været behandlet på mødet i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor det blev besluttet hvilket af de to modeller for indretning af stedet, der skal være gældende. Resultatet blev, at man fastholder de ydre rammer i den hvide bygning og etablerer ét stort rum på cirka 59 kvadratmeter med en foldbar skillevæg, så rummet kan inddeles i to.

Alternativet, som man altså valgte at se bort fra, var at indrette stedet med fem mindre rum på cirka seks kvadratmeter, hvor det var tiltænkt, at hver forening kunne få et lokale.

Nye fællesskaber

Formålet med at flytte Holte Ungecenter er ifølge dagsordenen at få flere til at bruge den hvide bygning og at skabe et attraktive, multifunktinelle og tidssvarende fysiske rammer. Dermed håber man, at der kan skabes nye fællesskaber på tværs af unge, foreninger og kommunale aktører. Samtidig skal bygningerne, som Holte Ungecenter ellers har boet i, sættes til salg.

“Med et nyt foreningshus og en renoveret hovedbygning vil vi gerne skabe fornyelse og mere fleksibilitet, så faciliteterne bruges bedst muligt af vores unge brugere sammen med foreningernes mange medlemmer i dagligdagen,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Kristine Thrane (S).

Indflytning i efteråret

Sideløbende med planlægning af byggeprojektet er der afholdt workshops med de foreninger, der har til huse på idrætsanlægget og som nu får nye naboer i form af Holte Ungecenter.

Der har også været afholdt workshops med elever fra Skovlyskolen og Dronninggårdskolen om deres ideer, ønsker og forslag til et ungecenter på Rudegaard Idrætsanlæg.

“Vores intension er, at når vi ændrer og bygger nyt, så er det for fremtiden. Vi vil gerne skabe attraktive rammer for alle brugere, der kan give et godt fællesskab om det aktive liv. Det synes jeg, vi får på Rudegaard med god hjælp fra de mange input, vi har fået. Det er altid det muliges kunst i sådanne projekter, og jeg synes, at resultatet bliver godt,” siger Kristine Thrane.

De nye rammer kan stå klar til indflytning i løbet af efteråret 2018. I ombygningsperioden vil foreningerne blive genhuset på matriklen i andre lokaler.

adk

Det samlede byggeprojekt indebærer

  • Renovering af den hvide bygning
  • Etablering af ny foreningsbygning til udendørsforeningerne
  • Renovering af mødelokale 1 og 2
  • Forbedring af adgangsforhold fra krydset Kongevejen/Hørsholm Kongevej - herunder lys på sti til gående og cyklister til og fra krydset.

Publiceret 14 February 2018 11:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV