DEBAT:

Ikke alle unge er biblioteksballademagere

Af Birgitte Schjerning Povlsen og Jakob Kjærsgaard, Medlemmer af kommunalbestyrelsen, Det Konservative Folkeparti

Desværre har der været grupper af unge, der har misbrugt, at der åbent aftenadgang på bibliotekerne i Rudersdal. Der er begået hærværk, og bibliotekerne er blevet brugt som opvarmningsstuer før fester.

Det er baggrunden for, at Kultur- og Fritidsudvalget har følt sig nødsaget til at lukke for adgangen i de ubemandede aftentimer på Birkerød, Nærum og Vedbæk Bibliotek for unge under 16 år.

Læs om beslutningen her.

I Det Konservative Folkeparti er vi modstandere af at skære alle unge over en kam. Der har ikke været problemer på Holte Bibliotek, men alligevel var der lagt op til, at adgangslukningen også skulle gælde her. Det var vi konservative imod. For det er naturligvis ikke en god ide at straffe alle for de fås ugerninger.

Det er meningsløst at ramme alle unge - når det handler om, at det er få unge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Her og nu er vi ligesom det øvrige udvalg med på at lukke for unges aftenadgang til bibliotekerne i Birkerød, Nærum og Vedbæk for at få sat en prop i.

Men på længere sigt skal problemer med hærværk løses med indsatser over for dem, der begår hærværk. Derfor har vi bedt om, at der bliver fuldt op med en fremadrettet SSP indsats, der skal forebygge yderligere misbrug, og den indsats følger vi op på, når udvalget senere skal evaluere den midlertidige aftenlukning.

Publiceret 20 February 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV