DEBAT:

Lad udskolingen få de IT redskaber, de har brug for!

Af Trine Dybkjær, kommunalbestyrelsesmedlem for Lokallisten

Lokallisten mener, at vi svigter eleverne og deres lærere i udskolingen ved ikke at stille de IT værktøjer til rådighed, som de har brug for. Vi har stemt for budgetforslaget om at bruge 20 mio på nye digitale læringsmidler til skolerne, men i stedet for at bruge dem alle på Ipads, som der er flertal for, vil vi foreslå at man ser på en mere computerbaseret løsning til udskolingen for at dække deres behov.

Et alternativ kunne være selv at lade skolerne disponere over deres IT-midler, så de kan vælge den løsning, der passer dem bedst. Især i matematik, der er blandt foregangsfagene i brug af IT-værktøjer i undervisningen oplever man at mange computerbaserede matematikprogrammer enten ikke kan betjenes eller er næsten umulige at betjene fra en Ipad. Programmer, vel og mærke, som eleverne bliver testet i til den afsluttende afgangsprøve efter 9. klasse. De fleste af eleverne fortsætter i gymnasiet, hvor computere er et krav, så det ville være rart, hvis folkeskolen kunne klæde eleverne på til brug af disse værktøjer og ikke kun Ipads, som de er flasket op med fra de små klasser.

Med en fastholdelse af Ipad-strategien gennem alle klassetrin i folkeskolen i Rudersdal kommune, går kommunen solo. Andre kommuner, der også har haft Ipads som værktøj til alle klassetrin har måtte sande, at dette værktøj ikke kan løse kravene i udskolingen og mange vil fremover konvertere til Google Chrome Books, der i praksis fungerer som computere. Dette er i øvrigt en billigere løsning end Ipads, så hvorfor bruge en løsning, der ikke holder hele vejen og gøre vores børn afhængige af et dyrt brand som Apple, når der er andre og bedre alternativer?

Publiceret 21 February 2018 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV