Nye oplysninger:

Øksemanden var kendt af PET

Politiets Efterretningstjeneste, PET, havde inden økseangrebet i Birkerød i lørdags modtaget oplysninger om den 29-årige nu fængslede mand

Af
Anne Dahl Kristensen

Mandag aften blev en intens menneskejagt afsluttet, da den 29-årige formodede gerningsmand til lørdagens økseangreb i Birkerød blev anholdt. Tirsdag blev den 29-årige mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, hvor han efterfølgende blev varetægtsfængslet i fire uger frem til 20. marts.

Og af en fælles pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi og PET fremgår det nu, at PET har haft kendskab til den pågældende mand på forhånd.

“PET har forud for økseoverfaldet i Birkerød den 17. februar 2018 og de efterfølgende hændelser haft kendskab til den varetægtsfængslede. PET har fra andre danske myndigheder bl.a. modtaget oplysninger om, at vedkommende havde stiftet bekendtskab med militant islamisme, og at mistænkte muligvis kunne være psykisk ustabil,” lyder det i pressemeddelelsen.

Vil ikke udtale sig

Den 29-årige mand blev anholdt mi København mandag aften omkring kl. 22, efter han havde været eftersøgt i næsten to døgn. Han menes at stå bag et angreb på de to unge personer ved Circle K-tankstationen i Birkerød. Ved angrebet fik den 19-årige kvinde åbent kraniebrud, sår på hals, ryg og hånd, mens den 19-årige mand fik sår i hovedet, skulderen, ryggen og hånden.

Politiet ledte hele søndag og mandag formiddag intenst efter manden i Birkerød og omegn, og mandag eftermiddag begik en mand, svarende den til 29-åriges signalement, røveri mod Danske Bank i Ringsted, og politiet mener, at den 29-årige også er gerningsmanden til dette.

Ved tirsdagens grundlovsforhør blev det samtidig besluttet, at 29-årige, der tidligere er dømt for blandt andet røveri, skal mentalundersøges.

Politiet arbejder fortsat på at finde frem til motivet for lørdagens angreb i Birkerød.

“Da sagen er under efterforskning, kan Nordsjællands Politi og PET ikke udtale sig i detaljer, da det kan skade efterforskningen af sagens fulde omfang,” skriver de i pressemeddelelsen.

Publiceret 21 February 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV