Sosu i Rudersdal:

Vi kan ikke være to steder på en gang

Det er umuligt at holde tidsplanen, når sosu’erne skal passe deres arbejde, siger ansat

Af
Thomas Schiermacher

Louise Birkebæk er ansat i Rudersdal Kommune. hun har i otte år arbejdet i hjemmeplejen, de seneste to år som sosu-assistent. Og Louise Birkebæk stod mandag frem på mediet Avisen.dk. Her fortalte hun, at det er umuligt, at overholde de tidsfrister, der er afsat til besøg hos de borgere, der har brug for hjælp.

“Det sket tit, at vi får kørelister, hvor det ene besøg slutter klokken 18 og så skal vi være det næste sted klokken 18,” fortalte hun til avisen.dk.

Louise Birkebæk har som aftenvagt hele 16-17 besøg pr. vagt, men det jkan være svært at nå, for myldretidsttrafik eller røde lys kan forsinke arbejdet, der i forvejen er præget af de stramme tidsfrister.

Lever med stramme planer

Når Louise - eller en af hendes kolleger - får de en plan for, hvad de skal. I planen er det beskrevet ned på minutter, hvor lang tid man skal bruge på de enkelte ydelser borgerne er visiteret til. Om det er støttestrømper eller forbindinger, der skal skiftes, så står det i planen. Men køretid mangler - og det må Louise og kollegerne leve med. Til avisen.dk fortæller hun, at meldingen fra ledelsen er, at køretiden er indregnet i de minutter, der er sat af hos borgerne.

“Når jeg møder ind, kigger jeg på dagens liste og tager den derfra. Jeg prøver ikke at gå så meget op i selve tiden. Jeg tager ud til borgeren og leverer den ydelse, som borgeren er visiteret til og observerer alle de andre ting, som vi skal. Tidsfaktoren kan give vildt meget stress i løbet af en arbejdsdag. Om jeg bruger 7 eller 12 minutter hos en borger, der kun er visiteret til 10 minutter, tænker jeg ikke på, siger Louise Birkebæk til avisen.dk.

Publiceret 21 February 2018 12:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV