Ugens Buket:

“Der findes engle”

I denne uge modtager Helle Schou fra Birkerød Ugens Buket, fordi hun er en yderst værdsat nabo

Af
Anne Dahl Kristensen

“Jeg har i mit liv aldrig været vant til, at nogen gør noget for min skyld. Tværtimod har jeg selv som enlig mor været vant til at skulle gøre noget for andre. Jeg er så dybt rørt over, at der findes et menneske, der har så stort og varmt et hjerte, uden på nogen måde at skulle have noget for det.”

Sådan skriver Lis Scheel Elsberg i sit brev til Rudersdal Avis, hvori hun indstiller sin nabo, Helle Schou, til at modtage Ugens Buket. Brevet har fået overskriften “Der findes engle”, og der hersker ingen tvivl om, at Lis er yderst begejstret for sin nabo i lejlighedskomplekset i Birkerød.

“Helle er enlig mor, har fuldtidsbeskræftigelse med mange weekendvagter. Alligevel har hun overskud til at tilbyde sin hjælp til indkøb, afhentning af medicin, docering af medicinæsker, til at bringe mit affald ned til molokkerne i gården, til at hente min post og ikke mindst i det daglige spørge, hvordan jeg har det. Det betyder virkelig meget, når man er enlig,” fortæller Lis Scheel Elsberg.

Gør en forskel

Rudersdal Avis kunne derfor overrække Ugens Buket til den overraskede nabo i sidste uge. Og for den 42-årige nabo føles de venlige gerninger ikke som pligter.

“Jeg synes jo, at det er en selvfølge, at man hjælper hinanden. Og det går jo begge veje. Lis har også hjulpet mig med at lufte min hund, Charlie, når jeg ikke har været hjemme, og jeg får lov til at låne hendes vaskemaskine af og til. Det sætter jeg stor pris på,” fortæller Helle Schou og fortsætter:

“Og når jeg alligevel skal i Rema på vejen hjem, er det da helt naturligt, at jeg lige skriver en sms til Lis for at høre, om hun skal have noget med, i stedet for at hun skal have besvær med at gå derned.”

Omsorgsgenet er tydeligt at spore hos modtageren af denne uges buket. Og Helle Schou arbejder da også som sosu-assistent på et plejecenter i Birkerød, ligesom hun tidligere har arbejdet i hjemmeplejen.

“Jeg kan helt grundlæggende godt lide at have med mennesker at gøre, og jeg sætter også pris på at føle, at jeg gør en forskel, og det føler jeg, at jeg gør i mit job,” fortæller Helle Schou, der er født og opvokset i Birkerød.

Det gode naboskab

Inde hos naboen hersker der i hvert fald ingen tvivl om, at Helle gør en kæmpe forskel.

“Helle har et særligt Florence Nightingale-gen. Ikke så sjældent ringer det på døren, hvor både Helle, hendes dreng og hunden Charlie glædesstrålende står med tre hjemmebagte boller. Dette syn af dem alle tre har fæstnet sig på min nethinde, og når jeg tænker på den varme og kærlighed de udstråler, begynder jeg næsten at tude,” fortæller Lis Scheel Elsberg.

De to kvinder har nøgler til hinandens lejligheder, og selvom de ikke render hinanden på dørene, er det rart at vide, at der altid er en lige inde ved siden af.

“For mig er det faktisk meget trygt at vide, at Helle har en nøgle hertil. Man kan jo aldrig vide, hvad der sker,” fortæller Lis. I hvert fald er der her tale om et velfungerende naboskab, som mange kunne have glæde af.

Se videoklippet med selve overrækkelsen af Ugens Buket på Rudersdal Avis" Facebook-side.

Hvem skal have en buket?

Skriv til os og fortæl, hvorfor netop den person, du indstiller, har fortjent en buket blomster

Send os en e-mail på redaktion@rudersdalavis.dk eller send dit brev til Rudersdal Avis, Gl. Lundtoftevej 1B, 2800 Kgs. Lyngby

Husk at skrive navn, adresse og telefonnummer både på den, du indstiller og på dig selv, så vi har mulighed for at følge op på indstillingen

Publiceret 27 February 2018 11:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV