Togbusserne på banen:

S-tog kører uden passagerer i weekenden.

Banedanmark tester forbedringer af det nye signalsystem i weekenden mellem Hillerød og Gentofte

Af
Thomas Schiermacher

I weekenden 3-4 marts skal Banedanmark teste en opdatering af softwaren til det nye signalsystem. Derfor er S-togene mellem Hillerød og Gentofte erstattet af togbusser i den weekend.

“Vi er i gang med det sidste arbejde mellem Jægersborg og Hillerød, som er den første strækning med det nye signalsystem på S-banen. Det eneste vi mangler er at få de sidste funktioner i systemet på plads. Og det gør vi igennem en softwareopdatering, som skal testes i den weekend.” siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark

I førerhuset er der monteret computerskærme forbundet med en computer med software fra det nye signalsystem. Softwaren sørger blandt andet for at toget kommunikerer data om sin position til det centrale signalsystem. Den test der skal laves i weekenden 3-4 marts er en ekstra test, som Banedanmark har valgt at lave. Ved sidste test af softwaren, som Banedanmark fik fra sin leverandør, var der ikke tilfredsstillende resultater. Der var eksempelvis fejl med visning af kørestrømsstatus i trafikstyringen, samt visning af hastighedsreduktioner i førerrummet. Og det kunne give problemer for passagerne ved en eventuel udrulning.

“Jeg erkender fuldt ud, at det er generende for passagerne, at der skal en ekstra weekendspærring til. Men det er desværre nødvendigt og den bedste løsning i situationen. Vi vil ikke udrulle en systemopdatering uden, at den er gennemprøvet og vi har fået tilfredsstillende resultater. Ved at gøre det på denne måde, så reducerer vi risikoen for uventede forstyrrelser for passagererne. Og vi har haft en tæt dialog med vores leverandør og gennemgået processerne for at sikre så vidt muligt, at vi får tilfredsstillende resultater efter denne testweekend” Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

Klar til næste strækninger

Denne weekendspærring er den første af to weekendspærring i foråret, hvor softwareopdateringen først skal testes i en hel weekend og i en senere weekend skal det udrulles.

“Det betyder, at vi har et system, som vi kan begynde at udrulle på de resterende S-togsstrækninger. Det glæder vi os meget til, fordi det vil komme S-togs pendlerne til gavn” Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark

De næste strækninger som Banedanmark skal udrulle de nye signalsystem på er mellem Jægersborg-Svanemøllen, Klampenborg-Svanemøllen og Hellerup-Ryparken og derefter er det Farumbanen.

S-togene er erstattet af Togbusser mellem Hillerød og Gentofte fra natten efter fredag til og med søndag i weekenden 3-4 marts. Opdateringerne til systemet tages endelig i brug maj 2018. Der vil derfor også være en spærring i maj for at implementere den nye softwareopdatering. De konkrete datoer vil blive meldt ud, når planerne ligger endelig fast.

Du kan se, hvad det betyder for dig, på Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

null

Publiceret 28 February 2018 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV