Svanerne:

Ny butik skal give ballast til job

Butik Svanerne skal give udfordrede ledige ’hår på brystet’ og erfaringer, der kan hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet

En helt ny butik ser snart dagens lys i Birkerød, nemlig butik Svanerne.

her kan man købe håndværk fra Værkstederne ved Rude Skov, der er et værksted for mennesker med psykiske og fysiske handicap.

Det særlige ved butikken er, at den skal drives af udfordrede, ledige borgere, der med dagligdags butikserfaring i rygsækken kan vokse og blive mere klar til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det at drive en butik har nemlig mange konkrete arbejdsopgaver i sig, som man kan bygge videre på som ledig og jobsøgende, fx regnskab, varebestilling, kundehåndtering og service, rengøring og mødestabilitet.

I den nye butik, Svanerne, bliver der plads til 25 kandidater ad gangen. De kandidater, der bliver udvalgt til at starte i butikken, kommer virkelig med fra starten, for det første stykke arbejde er at få butikken fysisk op at stå, med montrer, stativer, maling osv.

Butikken får også en webshop og har åbent kl. 10-17, også om lørdagen.

Initiativtager og manden bag idéen, Heine Søndergaard løser mentor-opgaver for jobcenteret i Rudersdal Kommune og har desuden en baggrund som officer i Søværnet og som jobkonsulent i Arbejdsformidlingen.

Åbningen sker desuden i samarbejde med Værkstederne ved Rude Skov, Socialområdet og Beskæftigelsesområdet i Rudersdal Kommune.

Butik Svanerne åbner Tirsdag d. 6.marts kl. 15-17 på Birkerød Hovedgade 36 – alle er velkomne.

 

 

 

/TSJ

null

Publiceret 01 March 2018 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV