Kom til middag med de kongelige

Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen indbyder alle til Christian VI's taffel torsdag 8. marts kl, 19.30, når tidligere museumsleder i Hørsholm Lisbeth Hein fortæller om de mageløse retter, de kongelige satte til livs i 1700-tallet på Hirschholm Slot.

Alle er velkomne til foredraget med titlen 'Det kongelige bord i 1700-tallet' i Søllerød Sognegård.

Måltidet var også dengang et statussymbol - kongen ønskede derigennem at demonstrere sin magt over for først og fremmest adelen. Råvarerne kunne være lokale, for eksempel jordbær fra Frydenlund, eller fra kolonierne som sukker fra Dansk Vestindien.

Ved kongens taffel var intet overladt til tilfældighederne. Man placeredes efter rang, og anretningerne var udsøgte. De 300 tjenestefolk skulle også bespises – det var en del af deres løn – men hvad fik de?

I løbet af 1700-tallet sker der en udvikling. Tidens filosofi 'Tilbage til naturen!' prægede måltiderne omkring 1770, så de blev mere enkle.

jesl

Publiceret 05 March 2018 10:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV