Lokal parterapeut deler sine råd på tv:

Katrine Axholm tror på kærligheden

6. marts har TV3 præmiere på udsendelsen ’Kærlighed i krise’. Igennem seks afsnit hjælper parterapeut Katrine Axholm par, der er udfordret i deres parforhold

Af
Af Pernille Borenhoff

Hvem drømmer ikke om et livslangt lykkeligt parforhold? Det gør de fleste i hvert fald, hvis man spørger Katrine Axholm fra Holte.

Men for halvdelen af os lykkes det ikke. Omkring 50 procent bliver nemlig skilt. Og det tal kan nedbringes, mener hun.

“Da jeg var 25 år, havde jeg det meget svært i mit parfold og valgte at gå i terapi for at blive klogere på mig selv. Gennem terapien opdagede jeg, at jeg fik flyttet fokus fra det, jeg syntes, min partner gjorde galt, til mig selv. Og jeg tænkte, at hvis mit liv kan blive så meget lettere af denne erkendelse, så er det dét, jeg vil bruge mit liv på,” siger Katrine, der i dag er gift med den mand, som hun dengang troede, var problemet.

Parret bor i Holte, hvor Katrine er opvokset, og sammen har de to børn.

I 2002 startede Katrine på en 4-årig uddannelse på psykoterapeutisk Institut. En uddannelse som hun senere har suppleret med en overbygning i parterapi fra et institut i Los Angeles.

“Jeg har i 11 år haft min egen praksis i Hellerup, hvor jeg har forløb både for individuelle og for par. Samt forløb, der er målrettet singlekvinder i 30'erne, der ikke er i fast forhold, men som gerne vil være det,” siger hun.

Tidligere var et parfold ifølge hende bundet op på blandt andet tradition, økonomi eller religion.

“Men i dag kan man godt sige, at et parforhold er et tilkøb til vores liv. Vi kan jo godt klare os alene. Men det betyder også, at vi har vi en forventning om, at hvis det skal lykkes, så skal det være på en god måde. Vi vil ikke nøjes.”

Hendes erfaring siger hende, at vi ofte fokuserer på fejl og mangler hos vores partner. Og det er en fejl.

“Når vi har det svært i relationer, så handler det om dig selv. Min opgave som terapeut er at hjælpe den enkelte til at få øje på, hvad man selv bringer med ind i relationen fra tidligere tider.

Vi er alle præget af vores opvækst og de relationer, vi har og har haft tidligere. Og når man først bliver opmærksom på det, så kan man begynde at gøre noget andet,” siger hun.

Inspiration til andre par

Det er de erfaringer Katrine Axholm bruger, når hun i de seks programmer på TV3 rådgiver familier med vidt forskellige problematikker.

I udsendelserne møder seerne småbørnsforældre, en bonusfamilie, en familie, der har været udsat for en ulykke, en kvinde, der plages af jalousi, og en familie, der lever med utroligt mange konflikter.

Optagelserne tager et par dage, men for parrene er forløbet en måned. I den tid har de fået installeret overvågningskamera i huset, de får opgaver af terapeuterne samt samtaler med Katrine Axholm og seriens anden terapeut, Martin Østergaard.

“Jeg tror helt sikkert, at der sidder mange, der vil føle sig genkendt i situationerne, og jeg tror, at udsendelserne kan være inspirerende på den måde, at seerne tænker, at det kan være en god ide at gøre noget for kærligheden.

Min tilgang er, at de fleste jo har haft det godt engang. Og jeg er overbevist om, at man med terapi kan være med til at bevare flere ægteskaber,” siger hun.

Katrine Axholm er i øvrigt netop ved at lægge sidste hånd på en bog, der på Virumforlaget Content Publishing udkommer til juni.

Se første udsendelse på TV3 6. marts kl. 21.

“Da jeg som 25-årig havde det svært i mit parforhold og oplevede, at jeg kunne flytte fokus fra alt, hvad han gjorde galt til mig selv, tænkte jeg, at hvis mit liv kan blive så meget lettere, så vil bruge mil liv på at hjælpe andre,” siger den nu 46-årige Katrine Axholm, der fra 6. marts kan ses i TV3’s nye serie Kærlighed i Krise. Foto: Pernille Borenhoff

“Da jeg som 25-årig havde det svært i mit parforhold og oplevede, at jeg kunne flytte fokus fra alt, hvad han gjorde galt til mig selv, tænkte jeg, at hvis mit liv kan blive så meget lettere, så vil bruge mil liv på at hjælpe andre,” siger den nu 46-årige Katrine Axholm, der fra 6. marts kan ses i TV3’s nye serie Kærlighed i Krise. Foto: Pernille Borenhoff

Publiceret 05 March 2018 11:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV