Tøjkrise resulterede i ny prisvindende app

Skolelevers projekt skal nu vises frem på Danmarks Læringsfestival i Bella Centret

“Præsentationen skal sidde lige i skabet, når vi skal til Bella Centret,” griner Johanne fra 7. klasse på Birkerød Skole ifølge en pressemeddelelse med en slet skjult hentydning til det klædeskab, som i dagens anledning var medbragt for at præsentere projektet bedst muligt.

Det lykkedes eleverne fra Birkerød Skole at lave en overbevisende præsentation af deres tøj-projekt på den lokale finale, hvor der skulle findes en vinder i den kommunale finale i C.R.A.F.T. (DM i digitale Skills).

Et enigt dommerpanel vurderede, at eleverne var bedst til at kombinere IT-anvendelse med samarbejde, innovation og problemløsning omkring et selvvalgt emne. I deres opgaveløsning kom eleverne med deres bud på, hvordan man undgår tøjkriser og aflaster miljøet.

“Hvor mange har ikke prøvet at have tøjkrise om morgenen og slet ikke kunne finde noget i ens garderobe, som passer sammen. Tøjkriser er både dyrt og sætter mærkbare spor på klimaet og miljøet. Det vil vi gerne være med til at gøre noget ved,” fortæller Johanne.

Med udgangspunkt i elevernes egen hverdag valgte de at løse problemet ved hjælp af en app, der kan udvikles på sigt.

Vinderne præsenterer i disse dage deres idé ved en national event på Danmarks Læringsfestival i Bella Centret.

jbe

Publiceret 06 March 2018 15:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV