Vedbæk vender kajakken

Vedbæk Kajakklub har fået nyt klubhus, og det vises frem 16. marts

Af
Af Jesper Winther Andersen

 Vedbæk Kajakklub har som den sidste klub på Vedbæk Havn fået nyt klubhus. Det vil man vise frem til særligt indbudte 16. marts. Og der er noget at vise frem. Vedbæk Kajakklub har lokaler i den sydligste bygning på havnen, og der er strand og Øresund lige uden for døren - bedre beliggenhed for en kajakklub skal man lede længe efter.

“De nye lokaler betyder også, at vi nu har fået plads til to ergometer-maskiner, så man kan “ro” indendørs, når østenvinden hindrer kajak på havet. Det er virkelig attraktivt, og det vil kunne tiltrække nye medlemmer,” siger kasserer Peder Mousten, Vedbæk Kajakklub.

Søger unge medlemmer

Vedbæk Kajakklub har ellers en hel del medlemmer, idet der er 160 aktive - nærmest ligeligt fordelt på kvinder og mænd.

“Men vi må nok erkende, at de fleste er lidt op i årene. Det er typisk sådan, at man ser sig om efter fritidsinteresser, når børnene er flyttet hjemmefra. Her er kajakklubben en god løsning, fordi vi har en lang række tilbud, og fordi det er oppe i tiden at opleve naturen og udfordre sig selv,” siger bestyrelsesmedlem Jens Jørgensen, Vedbæk Kajakklub. Han tilføjer:

“Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil åbne dørene for yngre medlemmer også. De vil sikkert mene, det er hyggeligt, når vi spiser sammen ved sydstranden efter roning om sommeren eller tager på ture med Kajaktrailer i Danmark og Sverige og endda arrangerer udvalgte ture til Norge, Frankrig, Italien, Kroatien og Grønland. Det må også kunne tiltrække de unge, at vi er med på noderne med nye redskaber som for eksempel sub-brædder.”

Vedbæk Kajakklub har fast ro-aften om onsdagen, hvor medlemmer året rundt ror ud på Sundet. Siden 1. januar er der roet 2.560 kilometer.

Desuden har klubben en 60+ gruppe, der ror om dagen, og med de nye, fine rammer er der gode forhold til at undervise de to kommende begynderhold fra 20. april til 7. juni.

Vedbæk Kajakklub er over 90 år gammel og med ønsket om en tilgang af yngre medlemmer nu kan man jo godt nynne med på Kim Larsens ”Så vender vi kajakken”.

Publiceret 11 March 2018 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV