86-årig kvinde udsat for tricktyveri i eget hjem

En kvinde og en ung pige fik adgang til en ældre kvindes lejlighed ved at udgive sig for at være på kontrolbesøg fra Rudersdal Kommune

Af
Af Pernille Borenhoff

Torsdag kl. 16 bankede det på døren hos en 86-årig kvinde i hendes lejlighed på Møllevangen i Birkerød.

Udenfor stod en midaldrende kvinde samt en yngre pige. De to fortalte, at de kom på kontrolbesøg fra Rudersdal kommune. Den ældre kvinde, der morgen og aften får besøg af hjemmeplejen, anede ikke uråd og lukkede de to indenfor.

Begge talte længe med den ældre kvinde, og det var først dagen efter, da kvinden fortalte hjemmeplejen om besøget, at at kvinden blev opmærksom på, at der var noget galt.

Herefter erfarede kvinden, at hun manglede en hvid perlehalskæde, en sølvring, en guldring og en jubilæumsguldnål fra Andersen og Martine. Effekter, der er stjålet fra hendes soveværelse.

Fra et bord i stuen har hun også fået stjålet en pung med dankort og sundhedskort.

Og fra en reol i spisestuen er der stjålet et rødt banketui med kontanter.

Kvinden fra hjemmeplejen oplyste, at kommunen aldrig sender folk ud på uanmeldt kontrolbesøg, og Nordsjællands Politi opfordrer folk til aldrig at lukke nogen ind, med mindre man har set legitimation.

Signalement:

A: Kvinde, dansk, lidt mørk i huden, 50-60 år, 160-70 cm høj, alm. af bygning. Brunt mellemlangt hår. Bar briller og mørkt tøj

B: Pige, 13-14 år, lyst mellemlangt hår. Bøjle på tænderne. Iført beige tøj.

Publiceret 12 March 2018 15:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV