Mindeord over Svend Thorup Jeppesen

Redaktionen har modtaget følgende mindeord

Af
Af Jens Bruhn

formand for Søllerød Jazzklub

Svend elskede jazzmusik, og han fik hørt og oplevet mange af de store mestre i sit 93 års lange liv, men i lørdags, den 10. marts, blev han stille og roligt indlemmet i ”Det Jazzhimmelske Big Band”.

Svend og hans kone Ellen var i over 65 år en del af bybilledet i Nærum, hvor de tilbragte deres lange liv sammen, først på Fyrrevejen og siden i Nærum Vænge. Opholdet her blev dog til tider afbrudt af rejser til Paris, en by, Ellen og Svend heller ikke kunne få nok af.

I mange år var Svend ansat som bogholder i Herbergsringen, et job han holdt meget af og derfor også en skattet medarbejder.

Jeg lærte Svend at kende på Nærumgårdskolen/Nærum Skole, da han var indvalgt som forældrerepræsentant, og det var altid en morsom og god oplevelse, når Svend aflagde referat af de forskellige tiltag, skolens ledelse og forældrene havde udtænkt. Der var virkeligt blink i Svends øjne, når han fremlagde de mange spændende tiltag for at forbedre hverdagen for elever og lærere.

Tænk, så havde vi også den samme politiske overbevisning. Svend havde mødt Ellen først på Kysthospitalet Refsnæs og siden i DSU. De vedblev til deres død at være aktiver medlemmer af Socialdemokratiet. Ved forrige valg kom jeg således slæbende med et par af mine valgplakater, som var faldet ned og ikke kunne sættes op igen. ”Du kan da stille plakaterne op i vores køkkenvindue, der kommer så mange mennesker forbi, og det ku' jo være at der faldt et par stemmer af til vores fordel”. På den måde kom jeg til at ”hænge ud” i Svends og Ellens køkken i 14 dage.

På musikfronten havde vi også samme smag. Da Søllerød jazzklub startede i 1977, ville vi meget gerne have Svend med i bestyrelsen, men nej. ”Jeg glæder mig, til at der kommer jazz til Nærum, men min del af klubarbejdet bliver, at jeg vil vaske glas og askebægrene op lørdag formiddag”. Det gjorde Svend så de næste 30 år, han var ikke en mand der løb fra pladsen.

Store dage var det for familien Thorup Jeppesen, når far Svend bag flyglet og sønnen Lars på trommer og kammeraten David på guitar skulle spille i jazzklubben. Svend var en habil pianist, og drengene blev herset godt igennem inden de optrådte med ” Søllerød All Stars” til stor glæde for de mange fremmødte.

Svend fik et langt liv, og han udnyttede denne chance fuldt ud. Derfor fik han en oplevelsesrig tilværelse, selvom svær sygdom i hans yngre år havde plaget ham. Vi er mange, som har glædet os over hans kærlige og altid hjælpsomme væsen.

Svend Thorup Jeppesen bliver begravet på tirsdag den 20. marts kl. 11 fra Søllerød Kirke.

Publiceret 14 March 2018 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV