DEBAT:

En betryggende udvikling?

Af Ditlev Otte-Trojel, bestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige Rudersdal

Blot det seneste år har budt på skyderier, umotiveret vold, økseoverfald og en storstilet razzia for at finde våben blandt potentielt radikaliserede asylansøgere i Rudersdal. Alt i alt en udvikling, der er langt fra mine minder om en tryg og rolig barndom og ungdom i Rudersdal.

Alligevel mener borgmester Jens Ive tilsyneladende ikke, der er grund til bekymring: her er det trygt, må man forstå. Men det er det jo helt indlysende ikke. Faktum er, at ikke-vestlige indvandrere og deres i mange tilfælde ringere integrerede efterkommere ubestrideligt har gjort vores storbyer og nu også Rudersdal mere utrygt. Hvis man på nuværende tidspunkt ikke kan erkende, at ikke-vestlig indvandring er det ubetinget største samfundsproblem, er det, fordi man ikke vil erkende det. Min opfattelse af udviklingen i debatten er da også, at det nu kun er kulturradikale og ældre venstreorienterede i ”Bedsteforældre for Asyl”-segmentet, der stadig hårdnakket benægter tingenes tilstand.

Heldigvis har næsten alle partier på Christiansborg flyttet sig på dette punkt inden for bare de sidste måneder, ikke mindst Venstre, Socialdemokratiet, SF og selv de Radikale. Baseret på mit kendskab til partiernes repræsentanter i Rudersdal er der dog næppe lokal opbakning til partiernes nye linjer. Mange af partifolkene i Rudersdal, jeg er stødt på, har i hvert fald ikke hidtil delt deres partiers nye opfattelse af virkeligheden og støtter næppe helhjertet deres partiers nye holdninger til eksempelvis repatriering, tvunget børnepasning eller 30%-regler i boligområder og daginstitutioner. Uden lokal forankring i kommunerne vil partiernes nye holdninger og forslag nemlig blot ende som ord uden handling, så man kan kun håbe, situationen og udviklingen i Rudersdal giver anledning til også her at flytte sig i retning af hovedpartierne. Først når man erkender problemerne, kan man arbejde på løsningerne.

Mange af de nyeste politiske forslag havde været utænkelige for blot få år siden, og når situationen og erkendelsen er moden til endnu mere og andet end symbolpolitik og lappeløsninger, står Nye Borgerlige klar med de tre tiltag, der for alvor kan vende udviklingen: indfør asylstop, udvis kriminelle ved første dom og knyt offentlig forsørgelse til statsborgerskabet. Kun på den måde får vi effektivt bremset den ikke-vestlige indvandring og udvist de kriminelle indvandrere og efterkommere, der ødelægger så meget for de lovlydige ditto, samt motiveret flere til at lade sig integrere på arbejdsmarkedet.

Publiceret 14 March 2018 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV