DEBAT:

Massiv lockout sender Danmark tilbage i tiden

Jeppe Brogård, næstformand i SFRudersdal

I gamle dage var offentligt ansatte blot tjenestemænd uden forhandlingsret. De kunne heller ikke strejke. Det blev der gjort op med i 1969. I dag har de offentligt ansatte forhandlingsret og strejkeret. Men regeringens og KLs bestyrelses - med borgmesterens stemme - mangedobler konfliktens omfang og rammer alle børnefamilier og alle unge under uddannelse i Rudersdal med lockout som i 2013. Det sker tilsyneladende for at hindre en fair forhandling.

Denne historiske belastning af familierne og af deres børns fremtidsudsigter skal retfærdiggøre, at de offentlige arbejdsgivere ikke vil leve op til deres hensigtserklæring fra OK 2015 om, at de offentligt ansatte skal have samme lønstigning som de privatansattes 8,3%. Stat og KL fastholder 6,7.

Det forekommer urimeligt at kommunerne både tjener penge på at lockoute medarbejderne og kan regne med et indgreb i konflikten fra statens side, hvis de faglige organisationer er for stærke. På denne måde kan kommunerne spare endnu mere på de offentlige udgifter, som så kan soldes op som skattelettelser. Endnu en gang på bekostning dem, der leverer velfærd til alle under urimelige vilkår.

SF stemte imod lockouten og foreslår, at de penge, som kommunen sparer på den overdimensionerede lockout skal blive i børnesektorerne, hvor de bliver taget fra.

Publiceret 14 March 2018 14:02

SENESTE TV