Fra drop-out til direktør:

Nicolas imponerer i Løvens Hule

Trods flere mislykkede forsøg på at gennemføre en uddannelse står 26-årige Nicolas Kirk Jørgensen, der har rødder i Birkerød, nu i front for eget firma, og sammen med sine tre kompagnoner imponerer han i øjeblikket flere investorer

Af
Anne Dahl Kristensen

Tirsdag aften kunne man opleve Nicolas Kirk Jørgensen sammen med sine tre forretningspartnere i DR-programmet Løvens Hule. Her lykkedes det dem at få overbevist to af investorerne til at åbne for pengepungen og skyde kapital i deres firma Statum. 500.000 kr. fik drengene med sig derfra.

Og det er ikke de eneste investorer, som Nicolas Kirk Jørgensen og det øvrige team har imponeret. Allerede inden optagelserne til programmet var en anden investor interesseret, og de fire unge iværksættere er også blandt vinderne i Berlingske Business idekonkurrence, Berlingske Business Boost.

Sammen har de fire unge mænd udviklet HR-portalen og rekrutteringsfirmaet Statum, der i korte træk bygger på konceptet om, at man vil matche jobansøgere og virksomheder på værdier frem for udelukkende faglige kvaliteter. Dermed er det tanken, at der kan spares tid og ressourcer på behandling af ansøgninger, fordi man hurtigere får skabt et billede af, hvilke kandidater og virksomheder, der passer sammen.

Fraværet stikker af

Nicolas Kirk Jørgensen er direktør for firmaet. Men det har langtfra ligget i kortene, at han skulle være iværksætter. Bag sig har han nemlig en historie med flere mislykkede uddannelsesforsøg.

“Jeg er det, man nok vil kalde for en gennemsnitlig middelklassedreng. Jeg er vokset op i Birkerød i et akademikerhjem. Jeg lavede mine lektier og spillede computer, og livet var godt, omend lidt kedeligt. Efter folkeskolen fulgte jeg den gængse opfattelse af, at det nok var en god ide at få en uddannelse, og jeg begyndte derfor på Birkerød Gymnasium. Men næsten samtidig fik jeg job på McDonalds i Birkerød, og jeg fik øjnene op for, at det var sjovt at tjene penge. Så jeg arbejde 37 timer om ugen, festede lidt for meget, og fik hurtigt et højt fravær,” fortæller Nicolas og fortsætter;

“Halvvejs inde i 2.G ramte jeg en krise. Jeg kunne mærke, at jeg ikke var særlig glad for gymnasiet, og at jeg ikke var til det boglige, hvorefter jeg droppede ud.”

Sammen har de fire venner stiftet firmaet Statum, der har som ambition at revolutionere rekrutteringsbranchen. Pressefoto

Sammen har de fire venner stiftet firmaet Statum, der har som ambition at revolutionere rekrutteringsbranchen. Pressefoto

Følger normen

I stedet kastede den unge Birkerød-dreng sig over fuldtidsarbejdet på McDonalds og senere på tankstationen Shell, imens han også flyttede i egen lejlighed på Byagervej i Birkerød.

“Efter lidt oprør besluttede jeg mig for, at det var nok, og at jeg hellere måtte begynde på gymnasiet igen. Denne gang blev det dog på handelsgymnasiet i Lyngby, fordi jeg havde fundet ud af, at det med at bygge et firma var langt mere interessant end oldtidskundskab og historie. Men selvom jeg var blevet tre år ældre, var jeg ikke blevet tre år klogere, og jeg var stadig lige så dårlig til at gå i skole som på Birkerød Gymnasium. Jeg kom dog igennem studiet med røven i vandskorpen,” fortæller han og fortsætter:

“Og jeg havde stadig forestillingen om, at jeg hellere måtte få en uddannelse.”

Derfor søgte han ind på Roskilde Universitet (RUC), hvor han ville læse journalistik. Det gik heller ikke, og efter en afstikker tilbage til McDonalds i Birkerød gav han uddannelsen på CBS et sidste forsøg. To måneder senere var han droppet ud igen. Til gengæld klarede han sig godt på arbejdsmarkedet.

Død over jobansøgninger

“Jeg kunne efterhånden se, at uddannelse ikke var vejen frem for mig. Jeg måtte arbejde i stedet. Og det ledte mig frem til en stilling som sælger i et annoncebureau og senere i et andet firma, hvor jeg arbejdede med forretningsudvikling. Pointen er, at jeg landede i et arbejdsmiljø, der ikke var sundt, og det fik mine venner og jeg til at tænke over, at det nok ikke er et enestående tilfælde. Jeg har altid været drevet af at ville ændre tingene til det bedre, og det var også tilfældet her. Vi tænkte over, hvordan vi kunne gøre noget for at forbedre arbejdsmiljøet og skabe bedre arbejdspladser,” lyder det fra iværksætteren.

Svaret blev, at hvis man allerede i rekrutteringsprocessen kan gennemskue, hvem folk er, hvilke værdier, de lægger vægt på i deres arbejdsliv, og det samme for arbejdsgiveren, så kan man matche folk bedre. Derfor oprettede de sammen firmaet Statum i begyndelsen af 2017.

“Jeg har selv ansat folk, og man kan ikke ud fra en jobansøgning gennemskue, hvem folk er. Derfor vil vi gøre forventningsafstemningen endnu bedre fra start, så man undgår, at ansættelsen går galt en ud af fem gange, som det er tilfældet i dag,” fortæller Nicolas og tilføjer: “Hvis det står til mig, skal jobansøgningen helt slås ihjel.”

Udfordrer det gængse

Hvorvidt det bliver tilfældet, er endnu uvist. Men i hvert fald har de fire unge mænd i øjeblikket masser af medvind, og firmaet er i fuld udvikling.

“Hvis du havde spurgt mig, da jeg var 21 år, havde jeg aldrig sagt, at jeg skulle være iværksætter. For jeg havde ganske enkelt ikke forestillet mig, at det ville være en mulighed. I dag kan jeg se, at jeg har haft udfordringer med at passe ind i uddannelsessystemet. Nu vil jeg gerne udfordre tankegangen om, at alle per automatik skal have en uddannelse, for faktum er, at rigtig mange også er overuddannede og sidder med en uddannelse, som de ikke kan bruge til noget,” fortæller Nicolas, der udover at have stablet et firma på benene også venter sit første barn.

Det manglende eksamensbevis har indtil videre ikke spændt ben for den unge iværksætter. Og ambitionerne hos den unge entreprenør er store.

”Vi vil eje alle rekrutteringer i verden,” lyder det fra den unge direktør.

Publiceret 16 March 2018 11:30

SENESTE TV