DEBAT:

Ældres brug af computer

Af Jørgen Kleisdorff, Vandtårnsvej 3, st. 51, 3460 Birkerød

I Rudersdal Avis 15. februar d.å. læste jeg en artikel under overskriften “Ældre Sagen mangler IT-kyndige besøgsvenner”. Min første tanke var, at det er der altså ikke behov for.

Da jeg som 70-årig - for 11 år siden - gik på pension, havde jeg aldrig rørt en computer og var usikker på, om jeg kunne få glæde af en sådan. Desuden var jeg meget skeptisk med hensyn til sikkerheden. Tilfældigt hørte jeg, på radioens P1, om DUKA-computeren.

DUKA, som bor i Tilst ved Aarhus, var på det tidspunkt forholdsvis nystartet. Ideen bag DUKA (du kan) var, at udvikle et program som henvender sig til ældre uden kendskab til brug af computer. Efter at have tænkt mig om i et års tid, besluttede jeg mig for at købe en DUKA-computer. Det har jeg aldrig fortrudt.

Læs også: Ældre Sagen mangler IT-kyndige besøgsvenner

Den er utrolig brugervenlig, og jeg vil næsten påstå, at man kan tage den i brug uden at læse instruktionsbogen. Den er selvforklarende. Jeg bruger den til at søge oplysninger på internettet. Jeg skriver og modtager e-mails. Jeg vedhefter filer. Jeg modtager meddelser fra det offentlige på e-Boks. Jeg betaler regninger. Jeg overfører penge til andres konti og overfører penge mellem egne konti. Sikkerheden skænker jeg ikke en tanke. Den sørger DUKA for.

Pudsigt nok har jeg i USA, i det der svarer til Ældresagens blad, set en annonce for en ældrevenlig computer, som tilsyneladende er programmeret på samme måde som DUKA. De kalder den for WOW (fantastisk). Det er altså ikke kun i Danmark, at nogen har fået denne gode idé.

Publiceret 17 March 2018 09:00

SENESTE TV