Hæder til det lokale idrætsliv

Rudersdal Idrætsråds idrætsinitiativpris blev onsdag aften uddelt på rådets årlige repræsentantskabsmøde

”Idrætsrådet ønsker at understøtte initiativer, som fremmer og udvikler foreningslivet og idrætten i Rudersdal, og det gør vi blandt andet med denne pris, ” siger formanden for Rudersdal Idrætsråd, Lars Engelberth.

Idrætsrådet har i år valgt at uddele prisen til to initiativer, som de mener fortjener særlig opmærksomhed. Det er svømmeklubben SigmaSwim og tennisklubberne i Holte, Birkerød og Vedbæk, der i sidste uge kunne modtage hæderen fra Rudersdal Idrætsråd.

Nytænkning i svømmeklubben

I en pressemeddelelse forklarer Rudersdal Idrætsråd, at SigmaSwim i efteråret arrangerede en – Innovationscamp – hvor man over en weekend ønskede at sætte fokus på mulighederne for at udvikle SigmaSwim til nordens bedste svømmeklub – for elite, bredde og familier. Aktiviteten havde stor opbakning fra medlemmer, trænere, bestyrelse, samarbejdspartnere, politikere, familie og administration.

Campens arbejde medførte udarbejdelsen af en hvidbog med konkrete indsatsområder, som umiddelbart kan iværksættes. Et eksempel kunne være et fokus på hvordan klubben bliver bedre til at holde på de aktive, som ellers ønsker at forlade sporten. Dele af hvidbogen vil formodentlig blive tilgængelig for andre idrætsklubber – og dermed få positiv indvirkning på den samlede udvikling af idrætten i Rudersdal.

Og den anden modtager var tennisklubberne i Holte, Birkerød og Vedbæk. Stort tillykke til begge modtagere. Pressefoto

Og den anden modtager var tennisklubberne i Holte, Birkerød og Vedbæk. Stort tillykke til begge modtagere. Pressefoto

Samarbejde på tværs

Det andet initiativ som blev belønnet, var den indsats som tennisklubberne i Holte, Birkerød og Vedbæk lavede i forbindelse med den nylig afholdte Davis Cup landskamp i Birkerød Idræts Center. Arrangementet kunne ikke have fundet sted uden de 40-50 frivillige, som lagde tennisgulv, gjorde banen klar, kontrollerede indgang, arrangerede pressecenter, agerede transportgruppe og stod for de andre praktiske forhold, som følger med sådan et stort arrangement. Samarbejdet mellem de tre foreninger var det første, men næppe det sidste.

”Både Rudersdal kommune og Rudersdal Idrætsråd ønsker, at vi får flere store arrangementer til afholdelse i kommunen. Ofte kræver danske, nordiske eller europæiske mesterskaber eller landskampe, at flere klubber går sammen for at løfte opgaven, og det har vi set kan ske senest i tennis,” fortæller Lars Engelberth fra Rudersdal Idrætsråd.

Idrætsrådets Initiativprisen er på 5.000 kr., som hver af de to modtagere får.

Læs mere om de to hædrede klubber og de konkrete initiativer på vores hjemmeside: rudersdalavis.dk

adk

Publiceret 19 March 2018 11:00

SENESTE TV