Politiets søgen efter forsvunden, ældre mand udløste klager over støj

Tirsdag aften forsvandt en 85-årig mand fra et plejecenter i Birkerød, og i forsøget på at finde ham tog politiet helikopteren i brug. Men støjen udløste klager fra borgere

Af
Anne Dahl Kristensen

Tirsdag aften forsvandt en 85-årig mand fra et plejecenter i Birkerød, og i løbet af natten til onsdag har Nordsjællands Politi derfor ledt efter manden. Det er blandt andet sket med hjælp fra en helikopter, men den indsats er nu resulteret i flere klager.

I et Facebook-opslag skriver Nordsjællands Politi, at de har modtaget flere opkald i løbet af natten.

“Selvom kalenderen fastholder, det er forår, så er det altså ikke vejr til at være alene ude i det fri uden korrekt påklædning, og vi vidste derfor, at vi havde travlt. Som følge deraf sendte vi flere hundepatruljer til området, ligesom vi rekvirerede en drone og en helikopter til at hjælpe os med at lede. Især helikopteren er noget, man lægger mærke til, når rotorbladene flænser luften og øger lydniveauet i området betragteligt, og det modtog vi flere opkald om i nattens løb,” fremgår det af Facebook-opslaget.

Gør det igen

Ifølge Nordsjællands Politi var det ikke alle borgere, der mente, at søgningen efter den ældre mand berettigede til brug af helikopter midt om natten.

“På grund af helikopterens larm er det forståeligt nok, at man ringer ind og forhører sig om, hvorfor en helikopter fra politiet hænger og larmer, når man forsøger at få sin skattede nattesøvn. Men når man så får en - i vores øjne - god forklaring på, hvad der ligger bag helikopterens snurren, så kan vi ikke forstå, at mishaget med helikopteren ikke hører op med det samme. Men der var nogen, der mente, at den eftersøgning måtte klares uden helikopteren,” skriver Nordsjællands Politi.

Samtidig forklarer politiet, at de også fremover vil gøre brug af samme redskaber, såfremt der vurderes at være behov for det.

“Vi sender en helikopter i luften, når vi vurderer, det er nødvendigt, og i dette tilfælde for måske at redde liv. Vi sender ikke en helikopter i luften for at genere. Vi beklager opstødet, men vi skulle lige ud med det. Vi er klar over, at langt størstedelen af jer har forståelse for, at vores arbejde nogle gange kan larme eller komme i vejen for jeres planer. Vi håber på, at vi med opslaget her kan få forståelse fra endnu flere, næste gang de bliver mødt af en ubelejlig afspærring, en larmende helikopter eller noget lignende,” står der i opslaget.

Den 85-årige mand blev fundet tidligt onsdag morgen kl. 6.25 på Birkerød Station. Han havde ifølge Nordsjællands Politi skræmmer i ansigtet og hænder, og han var meget kold. Men efter omstændighederne var han i god behold. Og han er nu genforenet med sin hustru.

Publiceret 04 April 2018 00:00

SENESTE TV