DEBAT:

Støt skolepatruljerne

Af Jakob Kjærsgaard (K), medlem af Børne- og Skoleudvalget og Christoffer Buster Reinhardt (K), medlem af Miljø- og Teknikudvalget

1 ud af 3 elever der står skolepatrulje har oplevet ubehagelige episoder, når de har udført deres vigtige job for fællesskabet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring.

Det er meget trist læsning. At en tredjedel af skolepatruljerne har oplevet ubehagelige episoder, er ganske enkelt ikke retfærdigt. Eleverne der står skolepatrulje gør det frivilligt, og er med til at løfte en vigtig opgave for fællesskabet; nemlig at bidrage til sikre skoleveje for deres kammerater og skolens yngre elever.

Det er meget uselvisk at stå i en gul vest hver morgen, uanset vind og vejr – det skal de have tak for. Ikke overfusninger med tilråb og fuckfingre.

I Det Konservative Folkeparti ønsker vi at Rudersdal bliver forgangskommune på bekæmpelse af chikane mod skolepatruljerne. Derfor vil vi tage initiativ til, at der i Børne- og Skoleudvalget og Miljø- og Teknikudvalget, der har ansvaret for henholdsvis skolerne og vejene, kommer en drøftelse af hvordan vi kan øge respekten for skolepatruljerne. Første initiativ kunne passende være at indlede en dialog med folkene bag den nye rapport, for at få deres anbefalinger til hvordan vi gør det bedre, ligesom der bør indledes en dialog med Nordsjællands Politi.

Publiceret 05 April 2018 00:00

SENESTE TV