‘Venskabsgrupper’ skaber frirum for flygtningebørn i Rudersdal

De såkaldte ’Venskabsgrupper’ har gjort en stor forskel for flygtningefamilier og deres børn

Når flygtningefamilier flytter fra asylcentre og ud i de forskellige danske kommuner, står de ikke kun over for nye udfordringer, men også overfor et helt nyt kapitel i deres liv.

Den store omvæltning fra at være i et flygtningecenter til langsomt at blive indsluset i det danske samfund kan for mange familier være en stor omvæltning. Ofte bliver ikke bare familien, men også børnene isoleret fra samfundet, da de ikke kan forstå sproget og kulturen.

Red Barnet Ungdom har med projektet ‘Venskabsgrupper' sat et projekt i gang, der lige præcis gør noget ved dette problem, fremgår det af en pressemeddelelse.

Et pusterum for børnene

Idet børnene bor sammen med deres forældre, tilbyder kommunerne ikke sociale aktiviteter til denne gruppe. Dette er årsagen til, at denne gruppe af børn ofte bliver overset på trods af, at de også har stort behov for hjælp.

Projektleder for ‘Venskabsgrupper' i Rudersdal, Johanne Wellendorph, fortæller hvordan arbejdet som frivillig har været til at gøre en forskel for børnene.

“Venskabsgruppen begyndte for tre uger siden, så vi har haft rigtig travlt. Det har været fantastisk at være frivillig hos Red Barnet Ungdom, hvor man kan mærke, at man gør en forskel for børnene. En af de bedste oplevelser, jeg har haft indtil videre, har været, at man kan mærke, at børnene har fået tillid til de frivillige. Det betyder meget for os, at vi kan være med til at skabe et pusterum for børnene, hvor de kan være børn og ikke tænke over hverdagens problemer,” siger hun i pressemeddelelsen.

Den oversete målgruppe

Børnene kommer i mange tilfælde fra traumatiserede familier med få ressourcer og meget lidt overskud. Behovet for et socialt liv bliver derfor ofte nedprioriteret.

Red Barnet Ungdoms ‘Venskabsgrupper' giver børnene mulighed for at lære andre i samme aldersgruppe at kende, så de sammen kan kæmpe imod ensomheden og samtidig blive integreret i samfundet. Programleder fra Red Barnet Ungdom, Camilla Carlsson, fortæller hvad ‘Venskabsgrupperne' kan gøre for børnene i Rudersdal:

“I ‘venskabsgrupperne' får børn lov til at være børn. Der er fokus på at lege og lave sjove aktiviteter tilpasset børnenes alder. Derudover handler det om relationer. Børnene får et socialt samvær med hinanden og ikke mindst med de unge frivillige, der har masser af energi, omsorg og godt humør, som de giver videre til børnene. Venskabsgrupperne er samtidig en introduktion til lokalsamfundet, hvor børnene får et større kendskab til deres lokalområde og de danske traditioner.

der vil i løbet af i år blive åbnet flere ‘Venskabsgrupper' hos Red Barnet Ungdom, der skal være med til at gøre forskel for udsatte børn i hele landet.

adk

Publiceret 12 April 2018 17:00

SENESTE TV