Tør du?:

Føl gyset og bliv stærkere

Lørdag 21. april er der gyserfilm på programmet, når filmforsker Rikke Schubart holder foredrag på Hovedbiblioteket

Gyserfilm får hårene til at rejse sig, giver os kvalme, lader os stivne i frygt og får os til at skrige i rædsel. At blive bange er nemlig ikke én, men flere følelser.

Lektor Rikke Schubart foredrager og viser filmklip - ikke for sarte sjæle - om gysets anatomi, om dets primære følelser og dets basale fortællinger. Hun viser, hvordan aggression og leg er drivkræfter i genren.

Spøgelsesfilm lader os sanse uhygge, frygt og skræk, og de behøver ikke være blodige for at give os mareridt. Splatterfilm rendyrker smerte og afsky og kan være ekstreme. Og så er der romantiske gysere, der blander frygt med lyst og forførelse. Hvilke følelser træner vi - og hvorfor er det sundt at gyse?

Rikke Schubart er forfatter og filmforsker og underviser på Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet i Odense.

Foredraget med filmklip er på Hovedbiblioteket i Birkerød lørdag 21. april kl. 13- 14.30 afhængig af spørge- og diskussionslyst. Det er for unge og voksne, og der er gratis adgang. Mød bare op.

logy

Publiceret 12 April 2018 00:00

SENESTE TV