DEBAT:

Høj vækst i Rudersdal Kommune

Af Randi Mondorf (V), formand for Rudersdal Kommunes Erhvervsudvalg

Rudersdal kommune markerer sig med en af de højeste vækstrater i Region Hovedstaden (målt på BNP kædede værdier). Konkret ligger Rudersdal Kommune nr. 5 ud af 29 kommuner i Region Hovedstaden set over perioden 2013-2016. Det viser en særkørsel fra Danmarks Statistik bestilt af Dansk Industri Hovedstaden.

Som formand for Erhvervsudvalget er det en af de bedste nyheder, man kan få. Det viser, at der er al mulig grund til at tage den nye politiske fokusering på Erhvervslivet meget seriøst, og det glæder jeg mig over.

Rudersdal kommune tegner sig for en gennemsnitlig årlig vækstrate på lige godt 4%, hvilket er væsentlig højere end de omgivende kommuner, som vi sammenligner os med - også kommuner som ligger tættere på København og lufthavnen.

Det er et billede af en høj økonomisk sundhed og trivsel hos både vores borgere og virksomheder og det er der rigtig god grund til at glæde sig over. Vi har forstået at drage fordel af Rudersdals attraktive placering med nem adgang til motorveje og togforbindelser til København og lufthavnen, samt den meget vigtige adgang til vidensmedarbejdere, hvor Rudersdal kommune ligger rigtig godt til. Det ser jeg som en klar konsekvens af samspillet mellem vores erhvervsstrategi og en forbedret erhvervsservice i kommunen.

Det er tydeligt, at vores virksomheder er i en meget positiv økonomisk udvikling, hvor vores nytænkte tilgang til erhvervslivet også kan give dem endnu bedre vilkår og rammer for at udvikle sig. Det er et positivt afsæt for arbejdet med en kommende ny erhvervstrategi.

Rapporten fra Dansk Industri Hovedstaden kommer nemlig samtidig med et sæt anbefalinger til vækst og udvikling i Hovedstadsområdet.

Det er interessant læsning for os politikere, som kan bruges i arbejdet med erhvervsstrategi og jeg noterer mig, at forslagene er udarbejdet i et tæt samarbejde med virksomhederne og erhvervslederne selv.

Hvad skal der så til for fremover at styrke væksten og forbedre det lokale erhvervsklima?

I alle områder peger virksomhederne på infrastruktur og transport som sine højeste prioriteter. Gode fremkommelige motorveje og velfungerende offentlig transport med stabile tog- og busforbindelser, er alfa og omega for væksten. I denne del af hovedstadsområdet peger virksomhederne endvidere på skatter og afgifter som en prioritet og en effektiv sagsbehandling som vigtige faktorer for virksomhedernes udvikling.

Men også mulighederne for at rekruttere internationalt og dermed skaffe de rette kompetencer er noget virksomhederne peger på. I det hele taget spiller hurtig og let adgang til verden en meget stor rolle for virksomhedernes udvikling. Det gælder kollektiv trafik til lufthavnen, såvel som flyforbindelser ud af lufthavnen.

Det er et udviklingsarbejde, som jeg gerne gør en indsats for at fremme, i Rudersdal kommune såvel som i Region Hovedstaden.

Publiceret 17 April 2018 08:00

SENESTE TV