Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Åbent Brev: Trafikforholdene på Bakkevej

Af Karl Gammelmark, Cyklistforbundet, Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling

Til Rudersdal Kommune Miljø- og Teknikudvalget v. Court Møller:

Cyklistforbundets lokalafdeling har med stigende undren fulgt med i debatten om trafikforhindringerne på Bakkevej siden sidst i oktober 2017.

Vi blev opmærksomme på forbedringerne på Bakkevej via et læserbrev i Rudersdals avis kort forinden valget, hvor skribenten havde oplevet nogle farlige situationer som cyklist.

Efterfølgende har vi som Cyklistforbundet været ude og besigtige forholdene og tage billeder af vejen. Vi kan godt se, at der kan opstå situationer, som skribenten beskriver, men vi mener også, at de kan forhindres ved simple foranstaltninger.

Cyklistforbundet har igennem flere år gjort kommunen opmærksomt på, at Bakkevej, som er en forlængelse Rolighedsvej, der har cykelstier, er en farlig vej at være cyklist på, da den er meget kuperet, og der kører busser på den. Den er også smallere end Rolighedsvej, hvorfor vi ikke helt forstod, at man fra kommunens side ikke vægtede sikkerhed højt nok for cyklisterne. Derfor blev vi glade i foråret 2017, da vi hørte om det forstående arbejde angående forbedringen af sikkerheden på vejen. Vi havde heller ikke nogen indsigelser imod planen, da de blev forelagt Miljø- og Teknikudvalget.

Efterfølgende har vi set og hørt konsekvenserne af sikkerhedsarbejdet. Vi beklager meget, at kommunen ikke har indhentet de fornødne tilladelser, før arbejdet blev påbegyndt, men vi er tilfredse med, at der kommer en hastighedsbegrænselse på 40 km/t på vejen, samt en formindskelse af forhindringerne, Vi hilser også den hævede flade ved Lupinkrogen velkommen.

Alligevel har vi nogle forslag til at forbedre sikkerheden for alle trafikanter på vejen.

Der skal være parkering forbudt på Bakkevej, så cyklisterne slipper for at køre slalom, ligesom fortovene er også så smalle, at kørestolsbrugere ikke kan komme forbi parkerede biler, hvis de holder med det ene hjulpar på fortovet.

Vi tror, at Bakkevej med fordel kan blive til en 2-1 vej, hvor man i begge af vejen har markeret vejen, hvor cyklisterne skal køre, det giver en øget sikkerhed for alle parter. Vi ved godt, at der er nogle betingelser forbundet med en 2-1 vej, hvorfor vi ønsker en trafiktælling af trafikanter på vejen. Hvis trafikken er for stor til 2-1 vej, så foreslår vi, at der ud for hver af chikanerne på modsatte side bliver markeret en cykelbane, fordi vi tror, at bilisterne vil gøre meget for at undgå at køre ind over stregerne til stor gavn for os alle, der bruger vejen i det daglige.

Publiceret: 12. Februar 2018 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis