“Jeg håber, at jeg kan blive en garant for en rummelighed og mangfoldighed, hvor der er plads til alle,” siger Birkerøds nye præst. Foto: Christina Kayser O.
“Jeg håber, at jeg kan blive en garant for en rummelighed og mangfoldighed, hvor der er plads til alle,” siger Birkerøds nye præst. Foto: Christina Kayser O.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Birkerøds nye præst hylder rummeligheden

Rikke Bjerregaard Bertelsen ser frem til at komme i dialog med alle i sognet

Hun har afholdt gudstjeneste for Dronningen i Fredensborg Slotskirke. Hun har været præst i Mariakirken på Vesterbro, hvor Kirkens Korshær gør et stort arbejde for de skæve eksistenser, narkomaner og hjemløse. Hun har været tilkaldepræst på Diakonissestiftelsens hospice og på psykiatrisk afdeling. Og så har hun været præst på Amagerbro, i Nærum Kirke og i Valby Søndre Sogn.

“Over for Gud er vi alle lige meget værd,” siger den nye præst i Birkerød Sogn, Rikke Bjerregaard Bertelsen, der i den grad kender til bredden i den danske folkekirke.

”Rikke har noget på hjerte. Man glemmer aldrig, hvad hun siger,” lød ordene under indsættelsen i Birkerød Sogn.

Selv er Rikke Bjerregaard Bertelsen mere ydmyg over for at indtage præstegerningen. Hun mener ikke, at man får noget givet, alene fordi man bærer præstekjole.

Hendes nysgerrighed har blandt andet ført hende til Paris, hvor hun har læst æstetik, kunsthistorie og fransk på Sorbonne og Det Katolske Institut. Hun har en grad i historie og har været formidler på købstadsmuseet Den Gamle By i Aarhus.

Og så har hun suppleret sin teologiske kandidat med en sjælesorgsuddannelse med fokus på eksistentiel psykologi.

Præsten på Team Rynkeby

Rikke Bjerregaard Bertelsen er en moderne kvinde på 43 år, der p.t. bor på Vesterbro og elsker at gå i høje hæle, som hashtagger og uploader på Instagram og Facebook, fordi hun ønsker at være der, hvor dialogen og de sociale relationer også dyrkes – netop fordi præsten ikke automatisk får taletid.

Og så er hun 'præsten' på Team Rynkeby – et cykelhold med en mission, som har fået så stor betydning for hende, at hun har cyklet de 1.200 kilometer til Paris hele to gange.

Rikke Bertelsen er selv fascineret af de smukke grønne omgivelser i sognet, som kan blive en enestående ramme for en pilgrimsvandring.

Hun er tidligere blevet rost for sine arrangementer i kirken om 'Sund debat', hvor deltagerne bl.a. diskuterede kernefamilien i forbindelse med 500 års jubilæet for Luther og reformationen.

Rikke Bjerregaard Bertelsen er indsat som ny præst i Birkerød Sogn. Pressefoto
Rikke Bjerregaard Bertelsen er indsat som ny præst i Birkerød Sogn. Pressefoto

Engagement i Birkerød

Nu glæder hun sig bare til at komme i dialog med skolerne, foreningslivet og mange andre i Birkerød:

”Her er et utrolig stort engagement. For nylig var jeg til MantziusLive, hvor der var Jødisk kulturfestival med opførsel af 'Kong David & Bat Sheba'. Det er jo en historie fra det gamle testamente, der lige som kalkmalerierne i kirken giver os perspektiv og en ramme at navigere ud fra. Det glæder jeg mig rigtig meget til at være en del af,” siger Rikke Bjerregaard Bertelsen.

“Det er utroligt fascinerende, at de kalkmalerier, som er lige her i Birkerød Kirke, er over 700 år gamle, og alligevel har de så meget at sige til os i dag. Det er grundfortællinger fra vores kultur, om de samme problematikker og spørgsmål, vi også brydes med i 2017,” siger Birkerøds nye præst. jesl

Publiceret: 13. Juli 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!