Nærum Skole er Rudersdal-mester i undervisningseffekt i følge tænketanke Cepos.
Nærum Skole er Rudersdal-mester i undervisningseffekt i følge tænketanke Cepos.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Cepos: Nærum Skole bedst i Rudersdal

Hvor meget flytter eleverne sig i forhold til deres forældre på kommunens skoler? Det undersøger den liberale tænketank Cepos hvert år

Sådan ligger skolerne i Rudersdal på listen

78: Nærum Skole: 
190: Dronninggårdskolen: 
394: Birkerød Privatskole:
394: Vangeboskolen: 
510: Ny Holte Skole: 
510: Trørødskolen:  
656: Bistrupskolen:
656: Sjælsøskolen:  
656: Skovlyskolen:  
798: Toftevangskolen:  
798: Vedbæk Skole:  
918: Birkerød Skole:  
918: Nærum Privatskole:  
1.142: Rudersdal Lilleskole:  

 

Skoler Den årlige Cepos-undersøgelse af alle landets skolers undervisningseffekt er netop offentliggjort og undersøgelsen placerer skolerne i Rudersdal med ret stor spredning. Bedst til at løfte elevernes faglige niveau i forhold til forældrenes uddannelsesniveau er, ifølge undersøgelsen, Nærum skole, der ligger blandt landets 100 bedste skoler på en 78. plads.

Kristine Sklander er skoleleder på Nærum Skole og hun er selvfølgelig glad for den flotte placering.

“Vi er glade for, at vi kan se vores arbejde slår i gennem. Det er noget vi arbejder med i hele skoletiden - fra 0. til 9. klasse,” siger hun.

Hvorfor Nærum Skole klarer sig så flot i undersøgelsen både på landsplan og lokalt er der ingen entydig forklaring på. Men en del af forklaringen er måske, at der på Nærum Skole er en mere blandet elevsammensætning end i resten af Rudersdal. CEPOS' undersøgelse ser netop på, hvor meget elevernes karaktergennemsnit flytter sig i forhold til deres forældre, undervisningseffekten, altså hvordan eleverne klarer sig sammenlignet med, hvordan man skulle forvente, at de ville klare sig ud fra forældrenes baggrund. Det kan være årsagen.

“Vi er jo en skole for alle sociale lag. Der er vi lidt anderledes end en del af de andre skoler i Rudersdal Kommune,” forklarer skolelederen.

Men der skal mere til end en fordelagtig demografi for at ende i top 100.

“Vores medarbejdere er dygtige til at stille krav til både læring og sociale kompetencer. Og vi har forventninger til alle børn, der går på Nærum Skole. De skal vokse fra der hvor de er. Vi arbejder og går ad mange veje for at komme i mål og det har vi dygtige voksne og gode team til. De gør en forskel for børnene.

Forbeholden men glad

Kristine Sklander er forsigtig, selv om hun er glad for at være Rudersdal-mester i undervisningseffekt.

“Vi går efter at ligge godt år efter år i disse målinger. Det er vigtigt. Lige nu glæder vi os over det, men vi holder ved og sørger for at arbejde videre med trivsel og faglighed. Vi ved, at der er mange faktorer, der spiller ind i målinger, hvor man kun måler på afgangsklasserne. Derfor er det vigtigt at se på tendensen over flere år,” siger hun. Sidste år var Bistrupskolen bedst placeret af skolerne i Rudersdal på en 56. plads og Nærum Skole næstbedst på en 159. plads.

 

 

Publiceret: 02. Februar 2018 11:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis