Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DBEAT: Svar til Sandbjergborgere på barrikaderne

Af Marianne Villumsen, Østerskov Krat 6, 2950 Vedbæk, tidligere formand for Lokalrådet for Østsognet

Der er smukt og idyllisk i Sandbjerg. Det er derfor folk er flyttet hertil. Det kan jeg helt tilslutte mig. Jeg har selv boet i området i over 50 år.

Netop derfor er jeg så glad for, at kommunen nu omhyggeligt har sat sig ind i de gældende love, der beskytter det værdifulde område og har lavet en lokalplan, der tilføjer nogle få ekstra regler, der sikrer at enkelte “smarte folk” ikke skal spolere det. Der findes jo mennesker, der tænker mere på egen fordel end på hensynet til værdifulde landskaber!

“Ved ændret anvendelse af eksisterende bygninger skal hensynet til landskab, arkitektur og kulturmiljø tillægges særlig vægt med henblik på at sikre, at bygningerne underordner sig og indpasses i eksisterende karakteristika for området.”

Er det det udsagn, I mener strider mod den private ejendomsret? Er det den hensyntagen, I vil bekæmpe?

I 1967 blev der lavet en ret vidtgående byplanvedtægt for Høsterkøb, som i høj grad begrænsede den enkeltes ret til at bygge, som han fik lyst til. Det har sikret bevarelse af et enestående bymiljø, som åbenbart er meget tiltrækkende på moderne mennesker, når man ser på de priser, de relativt små huse sælges for.

Høsterkøb er en perle. Det er landområderne omkring Sandbjerg også! Og jeg synes vi alle skal være glade for den omhyggelige, bevarende lokalplan, der nu er i høring.

Publiceret: 09. Februar 2018 10:52
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu