002
002
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

De 7 kvikke: Court Møller, Radikale Venstre

Hver uge frem til valget har Rudersdal Avis stillet syv faste spørgsmål til partiernes spidskandidater

Hvad gør dig vred?

Der skal virkelig meget til at gøre mig vred. I politik lever vi jo af at være uenige. Men hvis politikere ikke står ved deres egne ord eller en aftale, så mister jeg al sympati.

Hvis du skulle bosætte dig et andet sted i Danmark, hvor skulle det så være?

Der er jo fantastisk mange smukke steder i Danmark. Jeg er født i Skive og har studeret i Aalborg, så begge de steder har en stor plads i mit hjerte. Det er smukke steder, hvor man kan cykle både i by og på land. Og så var Skive jo tidligere Radikale Venstres højborg. Men intet sted er nu som Rudersdal, hvor vi har skove, søer, moser, bymiljøer mv. lige uden for døren. Og cykelture i det skønne Nordsjælland er kun et par pedaltramp væk.

Hvilken historisk begivenhed ville du gerne have været en del af?

Jeg ville gerne have været til stede i Berlin i de dage, hvor muren fald i Berlin. Jeg ville gerne have stået ved grænseovergangen ved Bornholmer Strasse den 9. november 1989 om aftenen og taget imod de første Østberliner, der fik lov til at passere grænsen. Jeg ville gerne have oplevet med egne øjne, at Øst- og Vestberlinerne i løbet af natten til den 10. november dansede på muren og ville have danset med, og jeg havde gerne set berlinerne begyndte at rive muren ned samme nat. At det umulige blev en mulighed er et bevis på, at man i politik aldrig skal give op.

Hvad fik dig senest til at grine?

Jeg elsker at se Klovn. Og med Klovn kan man både grine og krumme tæer på en gang. Jeg har lige genset det afsnit, hvor Frank Hvams svigerfar stiller op til kommunalvalget i København. Frank glemmer at stemme, og han bliver afsløret af sin svigerfar, der bliver frygtelig skuffet over Frank, idet Frank jo så ikke har stemt på svigerfaren.

Hvad er det vigtigste, din mor eller far har lært dig?

At skabe lige muligheder for alle. Mine bedsteforældre var husmænd på Mors. Måske var det deraf, at jeg blev Radikal? Og mine forældre tog begge som de første i familien en uddannelse, der gav dem muligheder for deres fremtid. Lige muligheder er helt afgørende for, at vi kan bryde med den sociale arv. Jeg er som Radikal social-liberal, hvilket for mig betyder lige muligheder for alle.

Hvad er din dårligste vane?

Ind til for nylig var min dårligst vane at spise havregryn om natten. Jeg var så afhængig af sukker, at jeg havde et usædvanlig stort behov for kulhydrater, og derfor kunne jeg vågne om natten for at skulle spise havregryn med sukker, inden jeg kunne sove igen. 1. august i år lavede jeg en kostomlægning efter Low Carb High Fat princippet. Det vil sige kost helt uden kulhydrater i form af sukker, ris, kartofler, pasta mv. og i stedet en del mere af den sunde fedt. Det har resulteret i et vægttab på over 8 kg, og en langt mere stabil søvn uden behov for havregryn og kulhydrater om natten.

Hvem i Kommunalbestyrelsen vil du helst:

1) Drikke en øl med?

Det kunne være mange. Søren Hyldgaard og Poul Bak er altid god for en historie. Og det kunne være Camilla Barner-Christensen, som jeg ved er interesseret i musik. Måske vi skulle dele en øl inden en nostalgisk koncert med Duran Duran fra de sene 80'ere.

2) Tage på road trip med?

Det bliver helt sikker Jens Bruhn. Jens er fantastisk berejst og har en viden om historie og kulturelle seværdigheder, der vil give det vildeste road trip i Europa.

3) Møde i en boksering?

Jeg kan slet ikke forestille mig at skulle bokse. Men skulle jeg vælge, så bliver det Elisabeth Ildal, da jeg ved, at hun bl.a. boksetræner, så hun må kende reglerne. Og så kunne vi jo i stedet tage en politisk infight om skattenedsættelser.

Publiceret: 20. November 2017 11:49

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu